Witam,mam pytanie czy swiatła krótkie i długie powinny swiecic równoczesnie a chodzi mi o to jak mam zapalone swiatła krótkie i przełączam na długie to mi się wyłączają krótkie i zapalają się długie czy tak powinno być.Druga sprawa w/g instrukcji żarówki powinny byc H7,H7,H1 i takie mam założone a ja znalazłem coś takiego http://www.samnaprawiam.com/download...alfa_romeo.pdf . w/g tego to powinny byc H7,H1,H1 teraz nie wiem czy trzymac się instrukcji czy tego linku.Pozdrawiam.

tak ma byc ze swiatlami i trzymaj sie instrukcji

heh dobre pytanie... a prawko kolego masz?? ale mniejsza o to... oczywiście jak włączysz długie świecą krótkie też...
masz tak
H7 krótkie (mijania)
H7 długie (drogowe)
H1 halogenowe (przeciwmgłowe)

z tego co napisałes wynika że u mnie jest cos nie tak bo jak pisałem wczesniej krótkie sie wyłaczaja i zapalaja sie tylko długie,nie swieca mi równoczesnie

a to masz coś nie tak bo powinny Ci oba na raz świecić... podjedź do elektryka...na logikę masz 2 takie same żarówki więc jak ta sama żarówka może świecić lepiej i gożej?? właśnie długie to nie tylko efekt inaczej wyprofilowanego i ustawionego lustra ale właśnie większej ilości światła z 2 żarówek... mało tego zaświecisz halogeny i świecą Ci wszystkie 3... zobacz co się stanie jak halogeny zaświecisz... pamiętaj że musisz mieć krótkie w tym czasie włączone

ktoś tu kiedyś ten link z żarówkami wrzucał - pisałem wtedy że są tam pierdoły
no ale ...

ja pierwszy raz sie z takim czymś spotykam... więc sam jestem ciekawy co to może być może kolega cos na forum znajdzie albo uda sie do elektryka![]()

Panowie czy nikt nie miał podobnej usterki,moze jest jakis przekaznik lub bezpiecznik za to odpowiedzialny sam nie wiem od czego zaczac szukac.

Masz od nowości autko, czy kupowałeś używaną ? Jeśli tak, to ktoś już grzebał nieumiejętnie w elektryce, gdyż ten objaw powinien dotyczyć halogenów, tj. włączenie drogowych powoduje wyłączenie halogenów. Mijania zawsze są włączone przy włączonych drogowych - jak już pisali koledzy powyżej.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki