Witam troszke sie wylozowałęm po waszych wypowiedziach az do dzis . Rano jak zwykle jade po chwili SYSTEM VDC FAILURE - Ars OF stndarcik ale dzis predkosc 60km prosta droga sloneczko sucho -10stopni i podczas jazdy na wprost terkocze w kole tak jak wtedy pod czas mocnego skretu w którąś ze stron .terkotanie podczas godzinnej jazdy pojawiło sie trzy razy na okolo 4 sekundy

Bankowo czujnik ABS w kole,raczej do wymiany, ale możliwe że tylko się zabrudził![]()

Tak czytam te wasze posty i sie zastanawiam. wedlug kompa i fes'a tez mam vdc w mojej alfie bo raz jak mi aku padlo to pierwsze mi wysfietliło ze vdc failure. ale auto stawiam bokami jak chce nawet na suchym asfalcie w lato potrafie zarzucic tylem na rondzie przy wiekszej predkosci. I moje pytanie takie Kontrolka ASR mi miga ale niemam pojecia o jakim wy mowcie trujkącie?? i jesli mam ten system to czemu moge bezproblemowo polatac bokami. ASR i ABS dziala bezproblemowo. Chodz moim zdaniem to ten ASR zbyt bardzo reaguje i przydusza motor.

@yankes13
- uszkodzony czujnik nad pedałem hamulca lub czujnik od pedału sprzęgła.
- mozna to łatwo naprawic, te czujniki sa rozbieralne i tanie.
- czujnik ABS nie ma z tym nic wspólnego.
- była AR 156 TS 2.0 ecu M1.5.5
- 147 1.6 16v 105CV E4 2006, Cartechini, ECU ME7.3.1, Bosch ABS 8 VDC/ASR, AirBag Siemens MY-99.

kolko z piachem ASR/TC
trojkat ze strzalka - VDC

to dziwne bo kontrolki niemam;/ auto latabokami a komp pokazuje vdc i nawet czasem blad wywali. a kazdy licznik mial kontrolke vdc?? bo z tego co wiem to mialem licznik wymieniany i mam jeszcze kilka klopotow z nim przez to;/

nie jak miales wymieniany to pewnie na wersje bez vdc i masz na nim zamiast kontrlki z vdc tylko kółko z piaskiem - asr/tc
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki