• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

problem z termostatem ?

miki1464

Nowy
Auto
Mazda 6 sport 2.0 diesel
witam.
Wydaje mi się ze temp zawsze powinna wynosić około 90 stopni .. mianowicie u mnie rzadko kiedy jest 90 .. albo dojdzie do 90 a potem spada do około 75-80 po chwili znowu się dogrzewa do 90 i znowu spada .. i tak jest zawsze. Czy to oznacza ze termostat jest do wymiany ? czy po prostu tak powinno być ?

Najprawdopodobniej jest to wina termostatu. Sam jestem po wymianie bo temperatura nie utrzymywala sie na stalym poziomie i wolno sie nagrzewal silnilk wiec wymienilem termostat + czujnik temp. Na forum masz osobny temat poswiecony termostatom wiec warto do niego zagladnac.

Tak jak kolega wyżej piszę, masz do wymiany termostat. Nie powinno tak być, że nagrzewa się do 90 a później spada, w moim TSie jak złapie 90 to tak trzyma cały czas.

Tak jak kolega wyżej piszę, masz do wymiany termostat. Nie powinno tak być, że nagrzewa się do 90 a później spada, w moim TSie jak złapie 90 to tak trzyma cały czas.
i kolejny raz ...
piszesz koledze że ma do wymiany termostat ...
a skąd wiesz ?
może termostat działa mu prawidłowo tylko mu czujnik źle działa i podaje głupie wskazania na wskaźnik ?
może mu osiąga 90 i trzyma ale czujnik świruje i wskaźnik jego świrowania pokazuje ?
może ...
może ...

jest temat jak pisał AdiUssj
poczytać , wyciągnąć wnioski
działać

- podłączyć komputer i zrobić testy temperatury.
- w 147 TS jak trzyma na 90 st C to trzyma.
- komputer i tak pokaże wahania od 85 do 94 st C.

Tak jak Bocian mówi, może może może być wiele przyczyn. Może nie domyka się wtedy kiedy trzeba. Najlepiej testy z kompem. Mam to samo ale mi 80-90...heh:) Albo poczekaj na wiosne, będzie cieplej i bez ogrzewania w środku, zapewne będzie Ci trzymać ~88,254658985570543 st C :)

Amortyzatory
Powrót