Problem z Dmuchawą :/

• Autor wątku Autor wątku BASTI
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

BASTI

Guest
Witam
Niestety nie znalazłem rozwiązania tego problemu na forum więc postanowiłem napisać . Podczas opadów auto stało na deszczu , gdy wsiadlem do auta po 2 dniach zobaczyłem ze cała podłoga od strony pasażera jest mokra okazało sie ze prawdopodobnie wentylatory taka puszka metalowa była cała mokra ( za schowkiem ). Nawet była w niej woda bo jak odkleilem naklejeke wylalo sie trochę wody bo była dziura pod naklejka . Od tego czasu dmuchawa nie reaguje na moc podmuch . Wieje dosłownie tak ze cieżko to wyczuć ręka . Prosze o pomoc czy jest już to do wymiany czy jak . Dodam ze mam tez problem z termostatem .

Prosze o radę i dziękuje z góry .

miałem podobnie,zalałem wentylator i ch... go strzelił. wymontowałem go w minutę,bo dojście bardzo proste-obudowa na 3 plastikowe śrubki i jedna trzymająca wentylator i mamy na wierzchu. pojechałem do kolegi co zajmuje się takimi rzeczami,i dowiedziałem się że koszt przewinięcia go jest nie opłacalny. na allegro znalazłem za 90zł nowy i nigdy nie używany. do tej pory śmiga jak ta lala:cool:

Dzięki kolego za odpowiedz .
Mam pytanie gdzie znajdują sie bezpiecznik od nawiewow lub jakies sterowniki od tego . Czytałem dziś wiele postów i doszedłem do wniosku ze wiele problemów leżało np w bezpueczniku lecz wszystko AR 166 a nic 147 . Prosze o jakies wskazówki co ewentulnie sprawdzic . Nie chce kupować połowy auta a to sie okaże ze bezpiecznik bo niestety aktualnie nie moge sobie pozwolić na takie przygody .
Z góry dziękuje za pomoc :)

Kolego w instrukcji obsługi jest dokładnie wypisana od a do z każda puszka, i ta pod kierownicą i ta w silniku

Witam , niestety nie moge rozszyfrować które są odpowiedzialne bezpiecznik od nadmuchu moze akurat spalił sie bezpiecznik , bo jak czytałem jak cieżko jest wymontowac nadmuch to sie załamałem . Ewentualnie jak wymontowac silniczek od nadmuchu jesli oczywiście jet możliwość wyciągnięcia go bez demontażu całego wentylatora . Prosze o podanie każdej możliwość dotyczącej bezpiecznikow oraz tego silniczka nadmuchu .

Dziekuje i Pozdrawiam

ciężko dmuchawę wymontować ??
gdzie to wyczytałeś ?
dwie śrubki , przekrecić i masz

ciężko dmuchawę wymontować ??
gdzie to wyczytałeś ?
dwie śrubki , przekrecić i masz

kolego możesz troszkę sprecyzować swoją wypowiedz bo co znajduje to jest demontaz Alfy 166 czy jest możliwość żebyś mnie pokierowal które to śruby i od ktorej stron i jak to wycignac żebyś sie bardzo nie na męczyć . Bo ja czytałem ze rurki od klimy trzeba odkręcić itd. Prosze o jakaś instrukcje
Dzieki wielkie

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót