Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8
  1. #1
    Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Dołączył
    07 2012
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 147
    Postów
    18

    Domyślnie Wyłączające się samo radio - Navi

    Witam
    Mam mały problem z nawi - radiem , gdy wszystko zastartuje , cały wyświetlacz się włącza i radio normalnie działa , po 2 -3 minutach się wyłącza i za chwilą włącza ponownie , gdzie szukać przyczyny , czy to może być jakieś zwarcie ????

    Pozdrawiam

  2. #2
    Użytkownik Dwusuwowiec Avatar kuba18nh
    Dołączył
    05 2009
    Mieszka w
    Krakow
    Auto
    Alfa Romeo 147 1,9 JTD
    Postów
    112

    Domyślnie

    mam ten sam problem, tyle że u mnie wygląda to tak, że radio się włącza za pare sekund gaśnie i znów się włącza, tak parę razy po czym zaczyna działać normalnie. Dlatego podpinam się pod pytanie kolegi, gdzie szukać przyczyny, co z tym robić?

  3. #3
    Użytkownik Romeo
    Dołączył
    12 2010
    Mieszka w
    Leszno
    Auto
    Gulietta 1,4 T MA 170 KM
    Postów
    1,008

    Domyślnie

    Przyczyn może być na prawdę wiele..od problemów z zasilaniem,przegrzewaniem.. problemy związane z źle wgranym softem po problem samego radia..ale tego to już pewnie nie przeskoczycie,należało by rozkręcić nawigację sprawdzić poprawność podłączonych taśm , złączek itd. / może je przeczyścić kontaktem / ..to jest najbardziej optymistyczna wersja.Dalej to może być przegrzany procesor ..uszkodzona pamięć itd.Polecam na forum kolegów INTEL i marekkoczta ..są to osoby które naprawiają te rzeczy.Na razie pożycz od kogoś zwykłe radio.. podłącz do kostek zasilania i głośnikowej i zobacz co się dzieje...może masz zwarcie w instalacji głośnikowej..omomierz w rękę i do dzieła..pozdrawiam

  4. #4
    Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Dołączył
    07 2012
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 147
    Postów
    18

    Domyślnie

    witam czy może mi ktoś podrzucić jakieś namiary do kogoś kto się zajmuje naprawą nawi w Krakowie , będę bardzo wdzięczny
    Dp tego co jeszcze za uwarzyłem to nie da się włożyć płyty CD, Navi nie chcę jej ogóle pociągnąć, może jakieś propozycje na rozwiązanie tego problemu .

    pozdrawiam
    GW
    Ostatnio edytowane przez grzesw3 ; 25-07-2012 o 21:11

  5. #5
    Użytkownik Dwusuwowiec Avatar kuba18nh
    Dołączył
    05 2009
    Mieszka w
    Krakow
    Auto
    Alfa Romeo 147 1,9 JTD
    Postów
    112

    Domyślnie

    Cytat Napisał grzesw3 Zobacz post
    witam czy może mi ktoś podrzucić jakieś namiary do kogoś kto się zajmuje naprawą nawi w Krakowie , będę bardzo wdzięczny
    Dp tego co jeszcze za uwarzyłem to nie da się włożyć płyty CD, Navi nie chcę jej ogóle pociągnąć, może jakieś propozycje na rozwiązanie tego problemu .



    pozdrawiam
    GW
    ani nie chce płyty pociągnąć ani "wypluć" też tak masz?

  6. #6
    Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Dołączył
    07 2012
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 147
    Postów
    18

    Domyślnie

    jak ją wcisnę , to ją wypluwa , ale za nic nie chcę jej wciągnąć .....

  7. #7
    Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Dołączył
    07 2012
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 147
    Postów
    18

    Domyślnie

    Wielkie dzięki za pomoc ( za wiele jej nie było ) , co do CD juz sobie poradziłem i działa , co do przyczyny wyłączającego sie radia mam kilka pomysłów , ale zobaczymy czy któryś zadziała

    Pozdrawiam

  8. #8
    Użytkownik Dwusuwowiec Avatar kuba18nh
    Dołączył
    05 2009
    Mieszka w
    Krakow
    Auto
    Alfa Romeo 147 1,9 JTD
    Postów
    112

    Domyślnie

    ja Ci nie pomogłem bo sam mam problem a nie znam się na tym zupełnie, ale liczę że jak dojdziesz do czegoś to się pochwalisz
    powodzenia i pozdrowienia

Podobne wątki

  1. radio samo się włącza
    Utworzone przez sołtys w dziale 147
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post / autor: 29-07-2016, 05:54
  2. Wyłączające się radio przy włączonym ASR
    Utworzone przez mickol w dziale 147
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 01-02-2016, 13:27
  3. Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 24-04-2012, 09:56
  4. Wyłączające sie radio
    Utworzone przez Reniek44 w dziale 156
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 17-01-2012, 08:20
  5. Radio się samo zakodowało [?!]
    Utworzone przez CARENZO w dziale 147
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post / autor: 25-12-2011, 17:46

kod wylaczajacy navi

radio navi alfa 147 nie wciąga płyty

zakodowuje si

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory