• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Automatyczne ryglowanie drzwi podczas jazdy - antynapad

Voytheck

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8V 115 KM(CHIP-140 KM), Fiat Barchetta, Lancia Phedra, Smart For2
Witam!
Zastanawiam się czy jest możliwość przy oryginalnym central zamku z fabrycznym alarmem uruchomienie funkcji antynapadu czyli ryglowania drzwi podczas ruszania?
Dzięki za odpowiedzi
Pozdr.
Voytheck

Proste sterowniki centralnego zamka dostępne już od ok 100zł mają funkcje ryglowania drzwi po naciśnięciu hamulca.
Oczywiście trzeba to podłączyć. Widziałem ostatnio instrukcje takiego sterownika wraz ze schematem.

trochę to nie bezpieczne w przypadku wypadku.. zamki powinny się otworzyć.Może lekki ruch ręką....jakieś 25 cm od drążka zmiany biegów i użycie palca wskazującego załatwiło by sprawę :)...?

Jakoś w 159 ryglowanie po ruszeniu jest już w standardzie i nie ma z tym problemu...

Jakoś w 159 ryglowanie po ruszeniu jest już w standardzie i nie ma z tym problemu...

pewnie nie ma..bo przycisk ryglowania jest dalej...:) a tak na poważnie, ma to zalety w przypadku małych dzieci i złodziei na skrzyżowaniach, w kilku poprzednich autach zakładałem sobie takie ,, bajery ' włącznie z samo uzbrajaniem alarmu w przypadku wyjścia i zatrzaśnięcia drzwi..do czasu aż kiedyś kluczyki zostały w stacyjce..:).
Każdy robi jak uważa..mnie rajcował by bardziej układ zbliżeniowy/ transponder / i przycisk start :)

Andrzejku, Ty lepiej skończ projekt kamery cofania w 147.
Dzisiaj przyszedł mi pomysł czy dało by radę zamontować digitizer i z connect nav zrobić dotykowy ekran.
Ale to rozmowa do innego tematu...

Amortyzatory
Powrót