Strona 39 z 48 PierwszyPierwszy ... 2930313233343536373839404142434445464748 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 478
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale 147/156/166/GT - Forum na temat rodziny modeli Alfa Romeo 147/156/166/GT. W tych modelach zastosowano po raz pierwszy wielowahaczowe zawieszenie oraz wprowadzono nowoczesne silniki Diesla z Common Rail. Wiadomości na temat wybranego modelu umieszczaj w podforach.
    Użytkownik Dwusuwowiec Avatar MARIN
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Alfa 156 2,4 Jtd 2000r.
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    N/A

Domyślnie

Czy może mi ktoś pomóc rozszyfrować odczyty przepływomierza, nie podoba mi się ten wykres masured air folow przy depnięciu nagle zaczyna opadać tak gdzieś w połowie wykresu obrotów http://zapodaj.net/835f0e098334.jpg.html test zrobiłem na 3 biegu, czy może lepiej zrobić na jałowym ?

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

Użytkownik Rowerzysta Avatar Barti
    Mieszka w
    SZCZECIN
    Auto
    AR 156 1.8 1999r
    Czas spędzony na forum
    1 h 39 m

Domyślnie

@Reks
    Port mam dobrze ustawiony....pokombinuje może coś z ustawieniami bufora...ale to dopiero po weekendzie.
    POZDRO FOR ALL
    Bartek

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Pyrzyce
    Auto
    Alfa 166 2.0 TB
    Czas spędzony na forum
    19 h 22 m

Thumbs up

Witam Panowie a szczególnie Pana Bubu chciałbym a zarazem bardzo dużo ludzi chciało by aqbyście umieścili najnowsza wersje programu unidiag + definicje oraz unidiag do airbag i abs panowie nie odsylajcie do innych forum czy stron poprostu zamieśćie na stronce linki na rapid albo cos w tym stylu do pobrania. ludzie ktorzy chca diagnozowac nie moga poniewaz dostep do tych programow jest sstrasznie ciezki z gory dziękuje moje nastepne pytanie czy istnieje zrobic alfadiaga pelna wersje moze tez dajcie do sciagnięcia z opisem jak wszystko zrobic

Użytkownik Romeo Avatar bubu321
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    156 TS 2.0 '99 ecu: M1.5.5
    Czas spędzony na forum
    19 d 9 h 28 m

Domyślnie

Panie Mateo020 i inni spragnieni zasysania.
    - to nie problem z podaniem linka do programu Unidiag, definicji ale problem licencji na ten program.
    - program jest darmowy ale autor zastrzegł sobie że program będzie ściągamy tylko z jego forum to dotyczy także plików definicji.
    - link do forum
    --
    http://autos.groups.yahoo.com/group/UniDiag/

- podawałem linki ale otrzymałem maila od pana z tego forum z gorącą prośbą aby przestrzegać tego punktu.
    - można się z tym kłocić, spierać, a nawet nie zgadzać, zwłaszcza że autor sam twierdzi że program jest na licencji ogólnie dostepnej ale nie udostepnia zródeł tego programu.
    - Unidiag ma wiele bledów, szczególnie w plikach definicji, podczas zerowania ECU , itd.
    - dlatego mamy program alfadiag, w wersji 3.3.0.11 ale niestety tylko pod system XP.
    - temat " ts diag, alfadiag", strona 52 na samym dole.
    - była AR 156 TS 2.0 ecu M1.5.5
    - 147 1.6 16v 105CV E4 2006, Cartechini, ECU ME7.3.1, Bosch ABS 8 VDC/ASR, AirBag Siemens MY-99.

kojanik
    Gość

Domyślnie

Mam Alfę Romeo 156 Sportwagon 1.8 TS.
    Od kilku dni przeglądam to forum. Nie mogę jednak znaleźć pewnych informacji.

W samochodzie po raz kolejny zaświeciła mi się kontrolka: błąd poduszek powietrznych. Chciałbym zresetować ten błąd. Kupiłem kabel diagnostyczny.
    Czy mógłby mnie ktoś odesłać do wątku, w którym jest opisane jak to poprawnie wykonać (chociaż jakieś wskazówki).
    Nie zakładałem nowego tematu, bo wydaje mi się, że ten błąd pasuje do tego wątku.

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam wszystkich Alfistów.

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Nowy Dwór Mazowiecki
    Auto
    AR 156 1.8 TS LPG
    Czas spędzony na forum
    19 h 4 m

8. Thanks bubu321 thanked for this post
    Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    AR Giulietta 2.0
    Czas spędzony na forum
    12 h 33 m

Domyślnie Lambda...

Witam. Mam od dłuższego czasu taki problem. Wózek Alfa 147 2.0 Selespeed. Przebieg 78 tyś. Rok prod. 2000. ME 7.3.1. Po naprawie. Miedzy innymi wymiana rozrządu, świec, uszczelki pod głowicą i jednej przedniej (pierwszej) sondy lambda. (powód brak pracy jednego cylindra). Po naprawie alfka ładnie jeździła lecz zaraz po przejechaniu ok 60km wyświetla się błąd 1177 i 1178. W ASO Examiner swierdził "zbyt niski stan pierwszej sondy lambda". Właśnie ten czujnik mechanik mi wymienił ?? (dobry mechanik "garażowy") i nie był to raczej orginał tylko jakiś ntk lub coś podobnego za 200pln. Mam teraz problem bo fachowiec który mi to robił w samochodzie twierdzi że sonda działa i niema się jej co czepiać. A błędy wciąż wysępują po skasowaniu i przejechaniu paru kilometrów. Poza tym autko chodzi w miarę dobrze tylko te spalanie ? Na diagnostyce też wynikło że samochód ma za duże spalanie. Proszę powiedzieć czy te błędy i większe spalanie może być spowodowane przez tę wymienioną sondę. Na wykresie kolor czerwony. Błąd http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...1dc52772c.html

wykres. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...09b1717be.html
    Reszta parametrów raczej w normie. Proszę o wypowiedzi w mojej sprawie. To moja druga alfa po 145tce ale ta bella mnie chyba już " nie kocha" :-)
    .Alfa Romeo Giulietta 2.0, Mercedes E 320 4Matic. Mitsubishi outlander 2.2 DiD.
    Przedtem AR 147 2.0 SELESPEED, AR 145 1.6 BOXER.
    Mercedes C 220 cdi coupe.

Użytkownik Romeo Avatar kiepas96
    Mieszka w
    Czerwionka-Leszczyny
    Auto
    Alfa 156 1.8 TS
    Czas spędzony na forum
    13 d 10 h 51 m

Domyślnie

nowy problem z airbagiem

Read diagnostic faultcodes :
    Bytes received: 0B 47 00 A8 54
    DTC: 0x0B = 11
    state : 2
    type : 0x07 Too high value
    condition1 : 0x00
    condition2 : 0xA8
    counter : 0x54

czyli napinacz kierowcy, czyściłem kostke ale znów się zapala, pomoże ktoś?

Użytkownik Ogier Avatar lubo89
    Mieszka w
    Nowy Dwór Mazowiecki, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD M-Jet; Mercedes-Benz Atego 817
    Czas spędzony na forum
    21 h 37 m

Domyślnie

A ja mam taki problem z unidiagiem. Kiedy próbuję się połączyć z ECU wyskakuje mi błąd "external exception EEFFACE", a później "Cannot create file C:\....\Iso9141.log. Mam Windowsa 7 Ultimate 32-bitowego. Czy to przez winde? Wcześniej na Vista Home Basic nie było problemów.

Użytkownik Romeo Avatar bubu321
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    156 TS 2.0 '99 ecu: M1.5.5
    Czas spędzony na forum
    19 d 9 h 28 m

Domyślnie

-rozwiazanie jest proste "uruchom jak administrator"/
    - była AR 156 TS 2.0 ecu M1.5.5
    - 147 1.6 16v 105CV E4 2006, Cartechini, ECU ME7.3.1, Bosch ABS 8 VDC/ASR, AirBag Siemens MY-99.

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 2 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 2 gości)

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

Unidiag

gniazdo diagnostyczne fiat stilo

unidiag downloadunidiag alfaunidiag tłumaczenieunidiag ależ to bardzo prosteECU SCAN USB 147 alfareset sterownika silnika lybra 1 8rover 200 1.4 ustawianie przepustnicyunidiag plunidiag pobierzunidiagkwp200 def. 0.4.0.3UniDiagKWP200unidiag opisparametr trafiat bravo podlaczenie obd scanbosch motronic m1.5.5 injectionjak podłączyć interfejs fiat mareaunidiagkwp2000 downloadfiat bravo 1.6 gniazdo diagnostycznerozrząd 2 0 jts schematgniazdo diagnostyczne alfa romeo 145lancia lybra 1.9 jtd nie odpalainterfejs obd2interfejs fiat bravo iiwał wykresy downloadZNAKI DO USTAWIENIA ROZRZĄDU FIAT BRAVO 1.4 12Vvag usb schematsilnik krokowy alfa 156adaptacja przepustnicy vag 4.01gdzie jest przepustnica w alfie 156 ts 1.8punto bez lpg otwarcie krokowegopodpiecie komputera alfa 145unidiag me3.1uni diagauto komputer diagnostyczny alfa romeo 145 trójmiastofiatecuscan alfa 146 abs schemat podlaczeniabosch edc 15 c7 multiplafiat palio jak sprawdzić błędysandero gniazdo diagnostycznealfa 156 2.5 v6 injection time correctionalfa 156 2.5 v6 injection correction timeunidiag chomikujpodłączenie komputera do alfy 156 2.4 jtd czy sprawdze przebieg autaniedziałający wentylator chłodnicy w lanci kappie foruminterfejs diagnostyczny rover 618 siurządzenie do resetowania silnika krokowegoprzepustnica stilo ecuscanalfa 156 1.9 jtd obd2 protocol fra parameters too high alfa romeorover 618 si naprawa silniczka krokowego instrukcjakwp71 downloaduni diag sterownikilancia lybra po443 errorunidiag a bravaunidiag fiat palio 1.6 16vjakie parametry silnika przez ecu scan tłumaczenieunidiag pebjak skasowac błąd przepustnicy w alfa romeo 156fiat ecu scan błąd 214kąt otwarcia przepustnicy bravolancialybra blad 214schemat silnika krokowego lybraUnidiag alezfiat palio resetkasowanie bledow alfa 166 2 4Jaki Imobilaizer do EDC15C7kolektor ssacy metalowy alfa romeo ts 146 1.6 1999rokunidiag new defPODŁACZENIE USB DO LANCI LYBRAfiat me7 pinyfiatecuscan alfa 147 gdzie podlaczyc vagunidiag brava 1.4 12vpadnięty sensor poduszki powietrznej lancia lybrainterfejs fiatecuscan alfa lanciakąt otwarcia przepustnicy puntopotencjometr przepustnicy biegu jałowego mareaczyszcenie przepustnicy lybraalfa 156 interfejs klimatyzacjisandero gniazdo obdmarchewka reset sterownika silnika alfa romeoADAPTACJA PRZEPUSTNICY KTS-empołączenie obd w fiat mareaGDZIE PODLACZYC Interfejs FIATECUSCAN ALFA 166 2 4jak zresetować kompa alfa 156 2.0 JTS pomocdiagnostyka rover 200lancia odometer cofnięty PincodelocationFiatadaptację kluczykiem alfa 156niebieski vag ftdi sterownik vistajak skasować błąd poduszki nexiazłącze trapezowe 13-pinsposób na usunięcie błedu airbag bez podłaczenia do komputera fiat mareaodcinanie zapłonu kable auto lptczyszczenie przepustnicy rover 600 sdivag usb pl alfa 147jtdprawidłowe wartości przepustnica fiat stilojakim programem diagnostycznym sprawdzic klime w alfa 156 1.9jtdobd II viakensilniczek krokowy do fiata brava bosch

Zakładki

Uprawnienia