Założone, faktycznie turbodziura mniejsza tylko pełnego efektu nie mogłem zobaczyć bo miałem czyściutko w EGRze i okolicach tej przepustnicy.. Co mnie jednak zmartwiło to zabrudzone olejem, pochlapane to miejsce zaznaczone na czerwono na fotce:
Po wyciągnięciu tej czarnej grubej rury w środku też było mokro od oleju i spadło kilka kropel.. Tak powinno być? Jeśli nie to co może być przyczyną? Bo to właśnie jak by z niej "waliło"..
EDIT:
Co zresztą widać i u mnie na fotce:
![]()

Turbina puszcza olej do intercoolera i dalej w dolot. Male zapocenie jest normalne / dopuszczalne.
Ile oleju żre Ci na 10.000 km, czy co ile tam wymieniasz?
Krajcok
GT JTD Q2
XKR 4.0 V8 kompressor

wymieniałeś uszczelkę na kwadratową?
this is my truth tell me yours
"Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard
No jest tak zabrudzone jak widać.. a w środku przepustnica czyściutka, troszkę wilgotna od oleju, tak samo i rura w środku.. ile mi żre to nie wiem bo dopiero pierwsza wymiana za mną - po 3000km stan ten sam.
Wsadziłem 2 uszczelki kupione w ASO uszczelniające i samoróbkę kwadratową. W ASO mi tylko oddali kasę za tamtą.. Zamówić nie mogli bo musieli by 5 sztuk brać, a wtedy 4 pozostałe by im leżały na półce więc im się nie opłaca. Jak kupię ją gdzie indziej to wymienię na oryginał - chociaż nie wiem czy warto dawać za kawałek blaszki 50 zł, chyba tylko dla estetyki..

Kolego Qki, a odktręciłeś całą przepustnicę (składa się z dwóch połówek do odkręcenia 6 śrub ampolowych). Ona będzie czyściutka ale po jej odkręceniu zobaczysz prawdziwy asfalt....-taki jak na przepisie czyszczenia. Bez czyszczenia kolektora po odkręceniu przepustnicy to cała robota na nic...
a swoją drogą co to za firmowy sklep w którym musisz zamówić 5 sztuk towaru aby ściągnęli z Bielska? - ja moge zamówić 1 spinkę za 20gr jak potrzebuję...
Ostatnio edytowane przez Maciek-156 ; 19-03-2009 o 20:11
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000

Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Aktualnie 3 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 3 gości)
Zakładki