witam wszystkich.
Mam problem w mojej Alfie. Kiedy przekręcam kluczyk w stacyjce zapala się kontrolka CODE.
Musze kilka razy cofnąc kluczyk żeby zgasła.
Dzieje się to coraz częsciej.
Proszę o pomoc. Pozdrawiam
witam wszystkich.
Mam problem w mojej Alfie. Kiedy przekręcam kluczyk w stacyjce zapala się kontrolka CODE.
Musze kilka razy cofnąc kluczyk żeby zgasła.
Dzieje się to coraz częsciej.
Proszę o pomoc. Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Majkel ; 08-07-2009 o 20:16
Przekręć kluczyk i poczekaj, po paru sekundach sama zgaśnie. Jak nie to problem z immobiliserem. Spróbuj z zapasowym kluczykiem, czy jest tak samo
Podobno pomaga rozebranie obudowy kolumny kierowniczej i przeczyszczenie anteny od immo[przy stacyjce]
a poza tym istnieje opcja szukajczęsto się tak dzieje jak koło stacyjki nazbiera się brudu lub wilgoci
Popieram kolegów, czyszczę tą antenkę wokół stacyjki co ok. pół roku, czasami nie działa przez kurz, a czasami przez wilgoć
z drugim kluczykiem jest to samo,czyscilem antene ale niestety nic to nie daje.
Sprawdź kable czy mają przewodność i podobno przeczyszczenie przekaźników przy AKU komuś pomogło na taką przypadłość...
Mialem to samo.Co zrobilem? Spray z srodkiem czyszczacym do zlaczek elektrycznych i zaraz po aplikacji sprezonym powietrzem by wywialo ze srodka brud,przylozona szmatka przy tym zapobiegla upackaniu wszystkiego dookola.Efekt? Tona syfu na szmatce i kluczyk czyta za kazdym razem.
Pozdrawiam.
Btw, nic nie rozmontowalem,spraj,pistolet z powietrzem,szmatka dookola stacyjki i zapuscilem sprezone powietrze,2 razy starczyly.
Ostatnio edytowane przez melek_italia ; 09-07-2009 o 21:16
A gdzie dokladniej jest ta antenka bo tez nie raz mi nie laczy code![]()
po prostu przeczyśćcie sobie całą stacyjkę. ring od imo jest między srebrną częścią a plastikiem obudowy. a i kluczyk nie zaszkodzi czasem wytrzeć