Witam mam takie małe pytanko czy ktoś zmieniał lub próbował zmienić kierownicę w alfie 156 2001r na kierownicę z alfy 156 2003 lub 147, ta pierwsza to moja a tą drugą chciałbym wstawić
Witam mam takie małe pytanko czy ktoś zmieniał lub próbował zmienić kierownicę w alfie 156 2001r na kierownicę z alfy 156 2003 lub 147, ta pierwsza to moja a tą drugą chciałbym wstawić
Ostatnio edytowane przez ogi230 ; 20-10-2009 o 17:39
Kierownicę da się zmienić na pewno ale nie wiem jak będzie z poduszką (nie wiem jakie jest podłączenie i czy nie będzie palić się kontrolka po zmianie)
Wow jest co czytać, do puki sam nie spróbujesz to się nie dowiesz więc kupiłem kierownice sprawdziłem no i jest mały problem który można rozwiązać pilnikiem do metalu w kształcie trójkąta i dwie wtyczki jedna do poduszki a druga 8 pin (obsługa przycisków w kierownicy i syrena). Łatwizna pozdo....
Zapomniałem dodać że pilnik musi być mały do 4mm każdy bok chodzi tu o bardzo cienką krawędź tego pilnika.
Ostatnio edytowane przez ogi230 ; 25-10-2009 o 08:06
niech zgadnę - inny wieloklin ?
jeżeli nowa kierownica ma wieloklin z takimi 3 'płaskimi wypustkami' to pochodzi z modelu 147 i dlatego nie pasuje
this is my truth tell me yours
"Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard
Ta ja wymienialem zaden problem byleby byla tasma jeszce bo sobie zrobilem sterowanie radiem z kierownicy poduszka pasuje taki sam kabel no i najlepiej z 156 wtedy nic nie trzeb dopilowywac![]()
159-270/505 /Ghibli 2.8 Bi-Turbo 381km/156 2.4 Grafittowy klekot 180/380 /AR 156 3.2GTA Rozbita
myślę że temat jest do przejścia ,jedynym problemem może być działanie wielofunkcyjnej kierownicy.ale na to jest chyba lekarstwo w postaci specjalnego modułu który montuje się pomiędzy kierownicą a radiem.oczywiście wtedy gdy nie ma w aucie odpowiedniej instalacji.
zobacz na poniższy link:
http://www.allegro.pl/item758334103_...7_alfa_gt.html
ja również przymierzam się do takiego manewru w mojej 147,chciałbym zamienić zwykłą kierownicę na wielofunkcyjną,mam fabryczną nawigację.z dopasowaniem kierownicy nie będzie na pewno problemu,gorzej może być z działaniem tego wszystkiego.
zdjąłem dziś obudowę z kolumny kierownicy i odkryłem wolną kstkę tuż pod kierownicą,mozliwe że to ta do kierownicy wielofunkcyjnej (patrz zdjęcia)
muszę też wymienić taśmę od airbag na tą od kierownicy wielofunkcyjnej.
robił ktoś z was taki manewr z pozytywnym skutkiem??
moja druga ulubienica...
Jak kto woli tylko że kierownica z poduszką do 156 jest o wiele droższa czasami ceny są tak duże że aż głowa boli, dla mnie bardziej chodzi o sam wygląd niż o funkcjonalność przycisków w kierownicy.
Wstawiłem kierownicę, szybko poszło jedynie nie mam podłączenia do przycisków w kierownicy ale to najmniejszy szczegół.
A oto foto po zmianie.