Ja posiadam 2 laptoki. Jeden starszy modelik z portem usb, rs, windowsem xp a drugi to roczny Asus M51 z windowsem 7. Na jednym i drugim odpalałem FES. Kabelek niebieski viaken pod usb. Ustawienie COM obojętnie jakie, natomiast jak kolega napisał czas opóźnienia trzeba zmienić. Standardowo jest 16 ale od 8 już łączy.
Teraz samo działanie programu. W jednym i drugim przypadku łączy u mnie na ED15/C7 CF3 tylko że na ASUSIE z win7 mogę robić wszystko. Od skasowania błędów, po odczyty z czujników kończąc na testach. Natomiast w starszym laptopie z XP mogę skasować błędy choć nie zawsze, nie działają odczyty z czujników (brak możliwości zaznaczenia), brak możliwości wykresu w czasie rzeczywistym i działa tylko kilka testów i to nie zawsze.
Nie wiem czy to wina systemu czy wydajności lapków ale na jednym działa na drugim nie
Ogólnie jestem zadowolony
W najbliższych dniach pomęczę alfadiaga i unidiaga.
-------------------------
AR 156 2.4jtd, 191/360

U mnie podobnie jak u kolegi 1.5 roczny laptop i win XP sp3 działa tylko kasowanie błędów i niektóre opcje testów. Odczyt z czujników nie możliwy![]()

Ja tez tylko mogę odczytywać i kasować błędy.Laptop 2-letni,win.XP
Gordon

Pojawila sie wersja 1.3.0.0.
Version 1.3 - Added Magneti Marelli IAW 4AF/4EF/59F/5AF support
- Added Magneti Marelli IAW 49F support
- Added EDC15 support for 2.0, 2.3, 2.8 engines
- Rebuild user interface. All functions are accessible through keyboard shortcuts.
- Added interface latency detection.
- Improved communication protocol, more stable connection.
niestety nadal bez EDC16/CF4
AR 156 JTD 16V 150KM 2005
Ducati 748 2002
bubu321 thanked for this post
Właśnie wróciłem z jazdy na wersji 1.2.0.0. Dziś przeinstalowałem słabszego laptopa na jakąś dziwną wersje xp. Podłączyłem kabelek i ku mojemu zdziwieniu wszystko działało. Kasowanie, odczytywanie czujników jak i rejestrowanie wykresów. Jedyny minus to wydajność laptopa (VIA 1,2GHz, 256MB) i brak ustawienia dostatecznego odświerzania danych (20/1min).
Na mądrzejszym lapie i win7 wszystko chodzi jak należy.
Na obydwóch brak możliwości odczytania wszystkich wtrysków, temp. paliwa i coś tam jeszcze było.
Na godzinę zabawy tylko raz stracił połączenie (sam nawiązuje ponownie).
Jutro spróbuję nowszą wersje.
Cieszy człowieka to że tak szybko powstaje jedna za drugą![]()
AR 156 2.4jtd, 191/360
Jak jeszcze by wyszło spolszczenie![]()
"- elegancka pomiędzy sportowymi
- sportowa pomiędzy eleganckimi
- fascynująca piękność w segmencie E"
What to expect next:
- ABS Lucas EBC 430 support
- EDC16/CF4 Engine Management ECU support
- More gasoline Engine Management ECUs support
- Airbag SIEMENS MY99 ECU support
- TRW Electric steering ECU (used in Fiat Stilo)
- CAN support
- Support for ECUs connected to CAN network
- Service Reset
Mi brakuje zewnętrznego programu co odczyta dane w postaci wykresów w stosunku np do czasu a nie tylko arkusz kalkulacyjny.
AR 156 2.4jtd, 191/360
Bez problemu łącze się z moim mklekotem 03r wersją 1.2
System w lap VISTA
Kasuje błedy robi wykresy oraz pozwala włączyć wszystkie opcje do liczenia.
Pozdrawiam
Michał (p.maiki)
Było 146 1.4 TS 97r 2006-2008, 147 1.6 TS 02r 2008-2009
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki