Wydajność alternatora

• Autor wątku Autor wątku Alfalotnik
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Alfalotnik

Guest
Jaka jest wydajność alternatora w silniku 1,6..?

jesli chodzi ci o ladowanie to kazdy alternator oscyluje w granicach 13.2- 14,5 v

nie nie, chodzi mi o maksymalny prąd..
planuje podłączyć pewne urządzenie które przy max. wydajności pociągnie około 75 A :)

- przy takich pytaniach prosze podawaj rok produkcji, miedzy 1998 a 2001 było w produkcji 5 modeli 1.6 ( ktos widział wszystkie ? )
- na chybił trafił, rok 2000 alternator 85 A, 12V, przy 2.000 obrotów.
- zródło danych: autodata wersja 3.24 .

W alternatorze napiecie nie spadnie ponizej 13,8 V a max. będzie 14,4 V jezeli podłaczysz urzadzenie np. pożądny wzmachol i do tego tube to przy głosnej pracy bedzie przygasac radio albo inne urządzenie wtedy w takim przypadku montuje sie kondensator pojemnościowy :)

Tak- mam klimatyzacje.
Skoro jest tak jak piszesz to 100A, czyli spokojnie mogę zakładać podgrzewacz.
Zastanawiam się nad zrobieniem płynnej regulacji.
I raczej wykorzystam dwie grzałki- powinno wystarczyć...

Tak- mam klimatyzacje.
Skoro jest tak jak piszesz to 100A, czyli spokojnie mogę zakładać podgrzewacz.
Zastanawiam się nad zrobieniem płynnej regulacji.
I raczej wykorzystam dwie grzałki- powinno wystarczyć...

Ja mam 140A i zastanawiam sie, czy podpiac dwie grzalki po 300W kazda, czy isc na calosc i podlaczyc trzy. Nie podlaczalbym na Twoim miejscu trzech, ze wzgledu na wydajnosc alternatora. Poza tym 1.6 oddaje duzo ciepla do ukladu chlodzenia...

To, ze szybko sie nagrzewa.

Chyba nie jest tak do końca.
Przy temperaturze w granicach 0 st. do pełnego zagrzania muszę przejechać 7-8km.
Dodam tylko że dopóki nie zagrzeje się w pełni staram się nie przekraczać 3 tys. obrotów.

podgrzewacz

Cześć:)

Odezwij się jak będziesz na forum proszę:) Napisałem już do Ciebie na gg i na drugim forum.. moje gg to 1119399

A skąd wziąć takie grzałki i w którym miejscu je zamontować?

Ostatnia edycja:
W wyszukiwarce alledrogo (dział motoryzacji) wpisz: PODGRZEWACZ i szukaj najlepiej takiego nowege za 80zl z świecami w komplecie:) Myślę, że najlepszy zakup jak co:)

Polecam te, dobra cena i do tego nówki ( jednorazowy zakup z opcją dokupywania niedrogo świec ):

http://allegro.pl/item848356438_podgrzewacz_wody_renault_ford_volvo_opel.html

http://allegro.pl/item842395502_podgrzewacz_wody_renault_nisan_diesel_lub_inne_lpg.html

Dokladnie ten pierwszy kupilem.

Amortyzatory
Powrót