Witam.Chodzi mi o to czy mozna wymontowac z 156 kierownice drewniana i to co jest wokół raryjka i zamiebic na srebrne? z takiego jak na fotce
Witam.Chodzi mi o to czy mozna wymontowac z 156 kierownice drewniana i to co jest wokół raryjka i zamiebic na srebrne? z takiego jak na fotce
Witam
Mozesz bez problemu wystarczy kupic kierownice bez poduszki (poduszcze załozysz swoja)
:arrow: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=285697559
a co do panela srodkowego tez mozna dostac na allegro
lub kupic taka okleinę aczkolwiek nie polecam lepiej oryginalny panel cena około 80-100zł
:arrow: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=290618934
pozdrawiam
Dzieki za info. A da sie zaadoptowac kiere z tego po lifcie? robil ktos cos takiego?
słyszałem że się da ale czy tak jest naprawdę to nie wiem...a z wymianą nie ma problemu tak jak opisał to robak
Mam takie pytanko,wymianiał już ktoś kierownice tak jak kolega chce zrobić?? po odpięciu poduszki a nastepnie wpieciu jej spowrotem nie wychodzą na koputerze żadne błędy?? nie świeci sie kontrolka poduszki ani nic sie nie dzieje?? Bo jeden koleś mówił,że ,,napewno trzeba po odpięciu jechać do serwisu podpiąć się pod komputer i coś tam zrobią żeby błędu nie wykazywało'' . Myśle,że nic sie nie powinno dziać jeżeli zostanie wypieta i wpięta spowrotem. Jednak proszę o odpowiedź jeżeli ma ktoś jakieś doświadczenie na ten temat![]()
Zdjęcie kierownicy, to odkręcenie dwóch imbusów z tyłu poduszki, odpięcie poduszki (żółty klips włożony na wcisk z tyłu poduchy) a potem klucz nadadowy bodajże 19.
Nie będzie nic trzeba resetować, wszystko będzie ok. Pod warunkiem że samochód odpalisz dopiero po ponownym podłączeniu poduszki. Jak dasz zapłon na zdjętej poduszce, to zapisze błąd poduchy i wtedy pomoże jedynie reset komputera.
Co do kierownicy to widziałem jedną alfe z przed liftingu z założoną nową, więc chyba raczej nie ma problemu. A z ciekawostek to raz na necie znalazłem 156 po lifcie ale ze starą kierownicą i to ponoć bezwypadkowa![]()
Dokladnie tak tyle ze nasadka 24.Napisał csscss
Mialem zdejmowana kiere calkiem niedawno. Zadnego bledu nie bedzie pod warunkiem ze kluczyk w stacyjke wlozysz dopiero po poslakladaniu wszystkiego spowrotem do kupy.Napisał alfaholik-Bioły
Wielkie dzięki koledzy za pomoc![]()
Panowie a jak sie zdejmuje panel srodkowy??zdejmowalem dzis stare radio i wlozylem noweczkei niesety podrapalem ostro panel srodkowy
(( .I teraz mam pytanie jak sie go zdejmuje czy te 2 srubki na krzyzaka i 2 imbusy w miejscu gdzie jest radio i 2 kolo popielniczki to wszystko czy sa gdzies jeszcze ukryte niespodzianki
pod mieszkiem lewarka skrzyni biegów jest jeszcze robota dla krzyżaka