wersja 7.01, VMware tools zainstalowane, po zmienia wpisu niejednokrotnie resetowany, VMw tools ciągle aktywne było
ps daj screenshota po uruchomieniu LOADER'A na VM, bo nie uwierzę że to może działać
---------- Post dodany o godzinie 22:20 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 22:19 ----------
uuu zagmatwany ten opis:/
Ostatnio edytowane przez RogerIZ28 ; 10-07-2010 o 01:51

zadziwia Mnie ten cały Loader + Alfadiag... teraz postawiłem zupełnie inny XP (stick edition) ale co dziwne wygenerowany w nim kod jest nadal taki sam- kod generowany u Mnie na 2 różnych komputerach, na 2 różnych systemach XP zawsze jest taki sam...
ps na stick edition nie uruchamia się niestety AD - jakiś błąd systemowy
Tylko dziwne że skoro zawsze generuje ten sam kod, to dlaczego uruchamiając VM czy nawet Win7 i go wklepując to nie działa...
Jeszcze przydało by się postawić na nowo system, na którym AD zawsze działał i bez uruchamiania loadera wpisać ten kod - może się okazać że loader to nie zwykły generator kodu, tylko jakiś emulator dzięki któremu AD chce działać właśnie na podanym przez niego kodzie
sorry za post pod postem![]()
Ostatnio edytowane przez RogerIZ28 ; 10-07-2010 o 01:49

sprawdz PW
Z pomocą bubu uporałem się z instalacją Alfadiag. Takie tom proste teraz okazyje się
Porobię troche testów, to je wkleję dla oglądu.
życzę szerokości i uśmiechu do Foto… radaru

Aktywacja robiona jest biblioteką pcg```w32.dll. Normalna wersja AD, podczas pierwszego uruchomienia, sprawdza tą biblioteką czas i różne parametry systemu, po czym zapisuje sobie plik pcg```win32.li5 w katalogu \Win```dows. Przy każdym następnym uruchomieniu oraz kolejnej reinstalacji AD biblioteka sprawdza, co na jej liście kontrolnej się zmieniło w porównaniu do kodów w .li5 i jak zmian nie ma, to używa tych samych kodów wygenerowanych w pierwszym czasie instalacji.
Wspomniana biblioteka jest generowana przez pakiet pc```guard do chronienia aplikacji. Różne aplikacje=różne biblioteki, nazwa biblioteki ta sama. Generując bibliotekę można ustawić m.in. czas licencji, liczbę uruchomień, itd. oraz co się sprawdza w maszynie. Na przykład autor ustawi sobie - przez pomyłkę lub specjalnie - sprawdzanie tylko OS ID, to hardware nie ma znaczenia. Można też nic nie sprawdzać, tylko generować kody.
Ostatnio edytowane przez salfist ; 11-07-2010 o 10:43
bubu321 thanked for this post

- dokument opisujący protokół przewiduje taką ilość.
- i tak też wykonał autor, mógł to zweryfikować i dla tego modelu zablokować.
- zresztą dla tego modelu auta autor chyba sie nie postarał dość dobrze.
------
- najnowsza wersja programu Alfadiag to wersja 3.4.0.1.
- nowośc to wybór języków interfejsu.
- czyżby był już język Polski ?, NIE, na razie It, Ru, Sk.
- polski planowany dopiero na zimę, 2010.
Version 3.4.0.1 released.
This is a bugfix release.
It also contains some user interface enhancements.
It also contains a number of localised user interface versions.
This release requires activation via the license manager.
Ostatnio edytowane przez bubu321 ; 14-07-2010 o 18:07
- była AR 156 TS 2.0 ecu M1.5.5
- 147 1.6 16v 105CV E4 2006, Cartechini, ECU ME7.3.1, Bosch ABS 8 VDC/ASR, AirBag Siemens MY-99.
Witam wszystkich Alfisti , jestem zielony w tym o czym tutaj rozmawiacie dlatego piszę jak do fachowców o poradę. Udało mi się ostatnio ściągnąć demo Alfadiag i moje pytania.
1. Czy tą wersją demo można wszystko zdiagnozować czy jakieś ważniejsze rzeczy są "okrojone">? i jakie wy macie wersje>?? Ja mam AlfaDiag 3.4 DEMO.
2.. Skąd można ściągnąć pełną wersję?( i czy można ściągnąć)jesli tak to prosił bym o link
3. Jaki kabelek czy przejściówka mi będą potrzebne aby podłączyć się do laptopa? Prosze o jakieś foto jak to ma wyglądać ,albo link gdzie można kupić.
Na razie to wszystko dopiero wchodzę w ten temat ,bo od niedawna posiadam AR 156 więc wszystkiego się będę uczył powoli, więc wybaczcie niewiedzę![]()

- program strona 52 tego tematu, na samym dole.
- poproś kolege z dobrą znajomościa windowsa o pomoc.
- była AR 156 TS 2.0 ecu M1.5.5
- 147 1.6 16v 105CV E4 2006, Cartechini, ECU ME7.3.1, Bosch ABS 8 VDC/ASR, AirBag Siemens MY-99.
Woland83 thanked for this post
był Opel Vectra 1.8 CD + gaz
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
http://chomikuj.pl/danus77
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki