błąd czasem to u każdego wywala (sprawdzałem na wielu komputerach) Wczytałeś odpowiedni plik definicji?? bo jeśli nie wczytasz to właśnie nic poza identification nie będziesz miał)
a przycisk "reset ECU" nie będzie działał, do resetu parametrów adaptacyjnych służą komendy![]()
Plik definicji oczywiście wczytałem.Są tam trzy. Wybierałem oczywiście ten z M155. Może jest jakaś jeszcze inna wersja programu, bo ten co ja mam to sciagniety z linka podanego przez bubu. Dioda świeci cały czas na czerwono, a przypadkiem nie powinna na niebiesko?
алфа156 Saab 9-3I Turbo msTun 220KM
nie wiem, u mnie jest niebieskate def są lipne co są z programem jak znajdę to Ci zaraz wrzucę, już masz
Dziękuję. Jutro zabaczę czy coś ruszy z nowymi definicjami.
provokator, moj bląd z tymi wykazami graficznymiTo dlatego ze uzywalem unidiaga glownie do resetu param adaptacyjnych i jakos ominąlem tą zakladke
ops:
fred
"nie wiem, u mnie jest niebieska" zielona miało być haha
mam kabelek od Viakena i tam jest tylko jedna zielona
a jeśli chodzi o wersję programu to mam 0331, życzę powodzenia
Standartowo w Unidiagu jest COM1 więc na taki zmieniłem w menadzerze xp. Może tu tkwi problem, ale wybierałem też inne porty a potem taki sam w programie i też lipa.
Fred. Jak Ty robisz ten reset, bo to chyba coś trudnego i z tego co już wiem zwyczajnie nie da się klikając na przycisk.
autorzy programu zalecają ustawienie w windowsie pod com3, tak samo musisz mieć w programie podczas łączenia, to chyba normalne?konfigurację coma w windowsie robiłeś?
jeśli chodzi o reset to tylko dwie proste komendy do wpisania i wciśnięcie przycisku, ale ustanów najpierw stabilne działające połączenie i pomierz parametry adaptacyjne bo może reset wcale nie jest potrzebny![]()
Nie rozumiem za bardzo. COM zmieniałem jedynie na inne bo miałem nadzieję że na innym uda się połączyć.Napisał provokator
ehhh gadacie tyle na innych userów a samemu ciężko na forum poszukać, milllllion razy było....
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki