Witam i o tarcze pytam! Żarty na bok!!! Drodzy koledzy i koleżanki, jakie tarcze hamulcowe(mam na myśli producenta) do przodu do pieknej 156?
Pozdrawiam serdecznie!!!
Miłego dnia!!!
Witam i o tarcze pytam! Żarty na bok!!! Drodzy koledzy i koleżanki, jakie tarcze hamulcowe(mam na myśli producenta) do przodu do pieknej 156?
Pozdrawiam serdecznie!!!
Miłego dnia!!!
Hm jak na razie tarcze firmy BREMBO są niezłe ( jak dla mnie ) ale kosztują kosmiczne pieniądze .
Witam!
Niedługo też będę wymieniał, zastanawiam się nad polskimi tarczami Mikoda, rowkowane + nawiercane 131 PLN/szt. Jeśli macie jakieś o nich informacje piszcie.
Mikoda -mam z tyłu w moim drugim autku i nie narzekam.Napisał Rafał156
131 to spoko cena ,ja bym je brał -w razie czego zawsze mozna reklamowac,
ja teraz takie testuje, założyłem je jakies 2000 km temu, na razie raz byłem na torze, złego słowa nie moge powiedzieć. Może tylko tyle ze w połączeniu z ds performance popiskują (ale mnie to nie przeszkadza). Tak wyglądały jak były nowe, a tak juz na samochodzie
Ja celowałbym w ATE PowerDisc, w sumie to żadna tarcza wyczynowa ale do jazdy po mieście napewno wystarczy. Cenowo wychodzi pewnie podobnie co te nacinane Mikody. Kolega kiedyś kupował do Astry GSI zestaw ATE PowerDisc + EBC Green Stuff i za wszysko zapłacił 500zł. Także cena nie jest aż tak wysoka, z tego co pamiętam same tarcze to wydatek około 340zł za komplet.
Słyszałem takie opinie że hamuje głównie klocek nie tarcza i trudno się z tym niezgodzic. Dla zwykłego użytkwonika wystarczy pełna tarcza, ale jeśli ktoś od czasu do czasu lubi pojeździc np. po torze to warto dołożyc kilka złoty i kupic jakieś nacinane bądź nawiercane tarcze
Ja jeździłem po torze na pełnych tarczach EBC i czarnych klockach EBC, z hamowania byłem naprawdę zadowolony. Tarcze sie tylko nagrzewały, ale to normalne w takich warunkach.
Ja Do mojej mam już upatrzone jak klocki sie skończą to zakładam EBC TURBO GROOVE. Mało kto ma w ofercie fajne Tarcze w rozsadnej cenie do GTA![]()
Ziemmerman(chbya tak to sie pisze) i Brembo do zwykłych 156 sa W bardzo przystepnych cenach a tarcze srawdzone w innych moich autkach i sprawowały sie jak najbardziej OK i oczywiscie nie mozna zapominac o Seryjnych chyba najpewniejsze i sprawdzone przez najwieksza liczbe uzytkownikow.
ja w tamtym roku po zajefajnej okazji z alegro zakupiłem tarcze naccinane Brembo jak dobrze pamiętam z wysyłką wyniosło mie 200zł....many tanio sprzedał bo zamawiał tarcze na tył a przyszły mu na przód... co do skuteczności w połonczeniu z klockami Jurida jest całkiem wporządku...
Wielkie dzięki koledzy sypatyczni!!!!
Niech moc Alfisti będzie z Wami!!!!!