Jak w wielu alfach 156 tak jak i w mojej odstaje trochę zaślepka poduszki pasażera z lewej strony, wygląda to bardzo źle i mnie denerwuje. Mozecie napisać czy da sie coś z tym zrobić?
Jak w wielu alfach 156 tak jak i w mojej odstaje trochę zaślepka poduszki pasażera z lewej strony, wygląda to bardzo źle i mnie denerwuje. Mozecie napisać czy da sie coś z tym zrobić?
Jest to wada, fakt. W mojej odstaje w zasadzie niezauważalnie.
Jeśli odstaje Ci mocno, to prawdopodobnie jest urwany zatrzask, bo o ile dobrze pamiętam, to te zaślepki są mocowane na zatrzaskach. Tak więc możesz kupić nową spinkę/zatrzask w ASO, albo we własnym zakresie np. silikonem podkleić i przycisnąć czymś na kilka godzin.
Pozdrawiam.
- Rafał
Albo poduszka kiedyś odpaliła albo była demontowana, ktoś poskąpił na zakup nowych spinek (5zł sztuka) i złożył na starych
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Obejrzalem troche 156stek i w kazdej to odstawalo, w mojej tez odstaje, taka uroda![]()
I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem...
no własnie wiem że taki ich urok. da sie ten "urok" jakos poprawić?
U mnie nie odstaje a autko ma już kilka lat na karku i pochodzi z włoch, więc wystało się trochę na słońcu...może jest coś w tym co mówi Maciek156
To co się liczy w życiu to szybkie dziewczyny i piękne samochody...
AR 156 2.0 TS - była i jest dalej w rodzinie
AR GT 1.9 jtd powered by Rperformance
w poliftowych problem nie występuje
this is my truth tell me yours
"Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard
Poprzednią alfę miałem przed liftową i problem odstającej zaslepki nie występował - ale znałem ją od dnia wyjazdu z salonu...
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
przyklejanie zaślepki na sylikonie jest delikatnie mówiąc nierozsądne. Chyba po to jest ta zaślepka żeby w razie potrzeby łatwo odpadła a nie trzymała poduszkę.