witam,
tak, wiem... temat poduszek silnika, kół wielomasowych i innych byl poruszany juz na forum, przeczytalem te, ktore znalazlem, ale... nadal mam pewne wątpliwości. Moj egzemplarz nic nie stuka, nie puka, nie ma roznych efektow dzwiekowych, ale... powoduje drgania do tego poziomu, ze czuc je na calym nadwoziu, nawet na tylek przez fotele sie przenosza tak, ze nawet drży delikatnie kierownica. Sytuacja ma miejsce tylko na postoju przy obrotach biegu jalowego, podczas jazdy, zmiany biegow wszystko jest cicho i gladko. Czasami mam wrazenie, tym bardziej teraz, kiedy jest zimno jak diabli, ze to auto zachowuje sie jak stary klekot z konstrukcja sprzed 15 latporownujac do innych nowoczesnych diesli efekty w mojej alfie sa zdecydowanie mniej mile niz w konstrukcjach innych producentow, gdzie... w zasadzie nie czuc roznicy miedzy wersjami benzynowymi a diesla. Sprawdzal mechanik poduszki, twierdzi, ze są OK (?).
Zatem pytanie do Forumowiczow... jak zachowuja sie Wasze alfy JTD, czy jest podobnie jak u mnie, czy mjet baaaardzo duzo odstaje kultura pracy od wersji benzynowych?
Pozdr.