Odbiór radia zakłócany w trakcie włączenie ogrzewania tylnej szyby. CD bez uwag tylko radio. W czym jest problem?
Odbiór radia zakłócany w trakcie włączenie ogrzewania tylnej szyby. CD bez uwag tylko radio. W czym jest problem?
Problem w tym że antena w alfie jest fabrycznie zatopiona w tylnej szybie i w momencie włączania ogrzewania robią się zakłócenia
:shock:
co wy macie z tymi antenami?! U mnie zbiera elegancko - osniezona, grzana czy mokra.... Moze macie cos uwalone?
U mnie też nie ma żadnych problemów. Podejrzewam że musiał Ci sie gdzieś przewód przetrzeć i teraz są zakłócenia.
u mnie ogolnie antena sucks. NIe ma znaczenia czy z ogrzewaniem czy bez - przenosza sie jakies zaklocenia podczas jazdy. Stoje jest OK. Jade - pierdzi w tle. A stacje niby lapie elegancko wiec najwyrazniej jakies zaklocenia wchodza.... ale nie wiem od czego![]()
Proponuje pozbyć się tej oryginalnej (po prosu odłączyć) i kupić np wewnętrzną przyklejaną żeby nie szpeciła kształtu belli. Podłączyć wszystko pod radio i cieszyć się czysto odbieranymi stacjami.
no tak - tylko ze skoro Adasco mowi ze u niego wszystko git to raczej nie jest to rozwiazanie zeby zakladac druga antene. Gdzies musi sie cos dziac.
Panowi problem z anteną to problem wzmacniacza antenowego - banalnie czasami wtyczka się z niego wysunie, albo nie ma zasilania.
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Ja tez mam problem z antena, jak wyjadę za masto to jest kompletma klapa. Tez słyszałem, że dotyczy to wzmacniacza antenowegi, który znajduje sie gdzieś w którymś ze słupków, ale nie wiem dokładnie. Może ktoż wie jak się do niego dostać???
Tylny prawy słupek , pod tapicerką
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)