Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: Woda na słupku od strony pasażera

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Przemyśl
    Auto
    AR 156 1,9JTD 105kM SW 2000

Domyślnie Woda na słupku od strony pasażera

Witajcie Drodzy Forumowicze Dziś rano zauważyłem, że materiał na słupku w dolnej i górnej części od strony pasażera jest cały mokry, podsufitka również. Gdzieś jest problem z odprowadzeniem ? Co mam odkręcić i gdzie patrzeć ? Wydaje mi się, że woda cieknie na słupek z podsufitki. Niekiedy przy dużej ulewie jest sucho, a niekiedy cieknie podczas małego deszczu .

Co to może być ? Czyżby uszczelka w szybie zaczynała puszczać, czy jest możliwe aby woda dostawała się uszczelką przy drzwiach, wklejenie szyby wszystko jest ok.
    uszczelka progów jest sucha, nic nie przelewa się pod/nad plastikiem progu do środka na dywanik. Rozkręcę dzisiaj podszybie przeczyszczę kanaliki, ale czy to ma coś do rzeczy, wtedy by woda kapała od góry zza schowka …

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Przemyśl
    Auto

Domyślnie

Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Zdjęcie0365.jpg
Wyświetleń:	606
Rozmiar:	46.7 KB
ID:	128048   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Zdjęcie0366.jpg
Wyświetleń:	622
Rozmiar:	65.9 KB
ID:	128049   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Zdjęcie0367.jpg
Wyświetleń:	617
Rozmiar:	114.4 KB
ID:	128050  

Użytkownik Alfa i Omega Avatar jankes1979
    Mieszka w
    GOSTYŃ
    Auto
    Alfa 159 1.9 JTDm 150KM+Fiat Idea 1.3 jtdm,FURA ŻONY;-)

Domyślnie

Temat przerabiałem kilka miechów temu u siebie,nawet szybę ponownie wklejałem i d...a.Zrób tak:
    -zdejmij tą grubą uszczelkę która idzie wzdłuż dachu,a zaczyna się na dole przedniego słupka
    -oceń czy przypadkiem nie jest w środku pognita,tak mniej więcej na przednimi drzwiami,jeśli jest pognita to zacznij szukać jakiejś ładnej używanej,mi się udało(nowa to bagatela 500zł)
    -pod uszczelką zobaczysz zgrzewy którymi jest przymocowane poszycie dachu,weź płaski śrubokręt i porozginaj odcinki pomiędzy zgrzewami(łączenie poczycie i struktury auta)
    -kup silikon i napchaj go ile wlezie w szpary które wcześniej zrobiłeś.Po tym zabiegu weź dwa małe młotki i ostrożnie sklep to co porozginałeś,tylko uważaj aby silikon nie spadł na tapicerkę fotela lub drzwi i abyś nie poobijał lakieru
    -poczekaj kilka godzin,po czym załóż uszczelkę i ciesz się suszą w samochodzie
    ja szukałem przecieku kilka miesięcy,aż razu jednego tak się wku....iłem,że znalazłem.Temat jest taki,że jeśli ta gruba uszczelka jest zgnita to nie uszczelnia miejsca zgrzewów i woda wali się do wnętrza,ot cała tajemnica.
    pozdrawiam i życzę powodzenia
    Ostatnio edytowane przez jankes1979 ; 11-04-2014 o 22:45

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Przemyśl
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał jankes1979 Zobacz post
    Temat przerabiałem kilka miechów temu u siebie,nawet szybę ponownie wklejałem i d...a.Zrób tak:
    -zdejmij tą grubą uszczelkę która idzie wzdłuż dachu,a zaczyna się na dole przedniego słupka
    -oceń czy przypadkiem nie jest w środku pognita,tak mniej więcej na przednimi drzwiami,jeśli jest pognita to zacznij szukać jakiejś ładnej używanej,mi się udało(nowa to bagatela 500zł)
    -pod uszczelką zobaczysz zgrzewy którymi jest przymocowane poszycie dachu,weź płaski śrubokręt i porozginaj odcinki pomiędzy zgrzewami(łączenie poczycie i struktury auta)
    -kup silikon i napchaj go ile wlezie w szpary które wcześniej zrobiłeś.Po tym zabiegu weź dwa małe młotki i ostrożnie sklep to co porozginałeś,tylko uważaj aby silikon nie spadł na tapicerkę fotela lub drzwi i abyś nie poobijał lakieru
    -poczekaj kilka godzin,po czym załóż uszczelkę i ciesz się suszą w samochodzie
    ja szukałem przecieku kilka miesięcy,aż razu jednego tak się wku....iłem,że znalazłem.Temat jest taki,że jeśli ta gruba uszczelka jest zgnita to nie uszczelnia miejsca zgrzewów i woda wali się do wnętrza,ot cała tajemnica.
    pozdrawiam i życzę powodzenia
    Dzięki Serdeczne Jankes1979 za podpowiedź, zrobię tak jak mówisz.
    Pozdrawiam