Panowie otorz mam taka sprawe.
posiadam alfe 2.0ts z 99 roku i ostatnio zauwazylem cos niesamowitego
otoz moja alfa do 3tys. obrotow sie muli max, nie wiem jaka jest tego przyczyna, natomiast powyzej 3.tys idzie jak burza...
ostatnio zauwazylem ze jak ruszam rajdowo to jak jej daje peldal na maxa w podloge to nawet na 3 biegu kreca mi sie kola(oczywiscie przy jezdzie, nie staniu w miejscu). zaczyna mi krecic kolami tak powyzej 5tys.obrotow
Wy tez tak macie? czy to moja taka szalona tylko jest?
pozdrawiam
zmienne fazy rozrzadu popularnie zwane wariatorem. T.S to silniki wysokoobrotowe dlatego ciagna dobrze powyzej 3k rpm

ale az tak zeby mi sie na 3 biegu slizgal przy powiedzmy 120km/h?Napisał Konrado

Przy słabych oponach jest to mozliweNapisał magik663
![]()
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
masz dobre sprzęgło i zdrowy silnik. :mrgreen:
moja druga ulubienica...
No i słabe opony jak andrew zauważyłNapisał andro34
![]()
"Mikołaj jak są ograniczenia, to zawsze sobie jedynkę z przodu dopisuje... ale i tak się ledwo wyrabia"
http://www.polskajazda.pl/Samochody/...omeo/156/18541

albo mokrą nawierzchnię, "ostatnio" ;>

oj przepraszam oponki mam bardzo zdrowe, przed zima kupywane
a podczas ostatniej proby bylo sucho, sloneczko caly dzien swiecilo pomimo 3stopni
aha i podczas tej ostatniej proby stwierdzilem ze bmw jest do dupy
Punkt 4 regulaminu

to może letnie masz te opony, albo zawieszenie nie wyrabia ;] bo na trójce (o ile nie jedziesz na półsprzęgle i nagle nie puścisz pedału), to ci już nie powinien ślizgać, to może być przykre jak napotkasz zakręt przy tych 120 kmh ;>
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki