Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Temat: Pytanie dla użytkowników felg 17" w alfie 156

Korczu
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał alces1 Zobacz post
    Tomek, a czy ta Alfa Twojego taty jest obnizona, czy tylko zludzenie optyczne?
    Pozdrawiam.
    - Rafal
    nie,nie jest obnizona,to złudzenie.

Użytkownik Romeo Avatar twardy
    Mieszka w
    Bielawa/Wroc
    Auto
    Była 156 20V, chwilowo jakieś Mitsu

Domyślnie

Mam 215/45/17 i jest cacy. Profil 50 będzie obcierał - temat był bodajże wałkowany na forum.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar prymie
    Mieszka w
    kraków
    Auto
    AR 156 2,4 JTD '00 AR 159 2,4 JTD '06 AR Giulia Veloce Q4 2,0 '17

Domyślnie

Ja mam 17'' z oponami 225/45. Jest ok, choć trzeba uważać. Nie zauważyłem ani nie słyszałem żeby coś ocierało.
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD '00 - sprzedana
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm '06 - sprzedana
    Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 '17

Paweł24
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał prymie Zobacz post
    Ja mam 17'' z oponami 225/45. Jest ok, choć trzeba uważać. Nie zauważyłem ani nie słyszałem żeby coś ocierało.
    Bardzo ładnie wyglądają te Twoje felgi. Jaki to model? Jak zawieszenie się sprawuje przy takich oponach? Trzeba naprawdę bardzo uważać żeby nie pokrzywić felgi ani, odpukać, przebić opony??

Mieszka w
    kraków
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Paweł24 Zobacz post
    Bardzo ładnie wyglądają te Twoje felgi. Jaki to model? Jak zawieszenie się sprawuje przy takich oponach? Trzeba naprawdę bardzo uważać żeby nie pokrzywić felgi ani, odpukać, przebić opony??

Dziękuję bardzo.

Felgi to TOORA T670, ten sam wzór był w oryginałach z TI. Zawias sprawuje się dobrze. Wcześniej też jeździłem na 17 Speedline (przesiadka z początkiem czerwca) i robiłem remoncik zawieszenia (przód) dokładnie rok temu i trochę kilometrów już zrobiłem. W tej chwili odezwały mi się łączniki na przodzie, więc to zależy jak ktoś sobie wymyśli, czy za wcześnie, czy raczej standardowo (trzeba pamiętać że mam JTD więc lekko na przodzie nie jest). Po drogach jeżdżę bardzo różnych (patrz stopka) - generalnie południowa Polska i "udało mi się" niestety wpaść w niejedną dziurę, jednak fele są proste i opony mi nie przecięło. Tyle tylko, że na łacznikach mógłbym pewnie pojeździć trochę dłużej gdyby się udało wszystko to ominąć.. Komfort jazdy jest ok, ale nie ma się co oszukiwać. Trochę więcej czuć na tyłku niż przy np.15''

Paweł24
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał prymie Zobacz post
    Dziękuję bardzo.

Felgi to TOORA T670, ten sam wzór był w oryginałach z TI. Zawias sprawuje się dobrze. Wcześniej też jeździłem na 17 Speedline (przesiadka z początkiem czerwca) i robiłem remoncik zawieszenia (przód) dokładnie rok temu i trochę kilometrów już zrobiłem. W tej chwili odezwały mi się łączniki na przodzie, więc to zależy jak ktoś sobie wymyśli, czy za wcześnie, czy raczej standardowo (trzeba pamiętać że mam JTD więc lekko na przodzie nie jest). Po drogach jeżdżę bardzo różnych (patrz stopka) - generalnie południowa Polska i "udało mi się" niestety wpaść w niejedną dziurę, jednak fele są proste i opony mi nie przecięło. Tyle tylko, że na łacznikach mógłbym pewnie pojeździć trochę dłużej gdyby się udało wszystko to ominąć.. Komfort jazdy jest ok, ale nie ma się co oszukiwać. Trochę więcej czuć na tyłku niż przy np.15''

Czyli mam dobre oko Zanim odpisałeś już je znalazłem

Felgi aluminiowe T670 7.5x17, 5x98

Cena bardzo przystępna. Dokładnie nad takimi samymi się zastanawiałem. Z tego co się orientuje, to ma je jeszcze kolega z tej zielonego Alfy z Chorzowa

Najbardziej jednak obawiałem się o zawieszenie, widzę, że niepotrzebnie Czyli trzeba powoli odkładać pieniążki

Mieszka w
    kraków
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Paweł24 Zobacz post
    Czyli mam dobre oko Zanim odpisałeś już je znalazłem

Felgi aluminiowe T670 7.5x17, 5x98

Cena bardzo przystępna. Dokładnie nad takimi samymi się zastanawiałem. Z tego co się orientuje, to ma je jeszcze kolega z tej zielonego Alfy z Chorzowa

Najbardziej jednak obawiałem się o zawieszenie, widzę, że niepotrzebnie Czyli trzeba powoli odkładać pieniążki
    Dokładnie, Robak też ma taki wzór u siebie

O zawias będziesz musiał się martwić jeśli będziesz zaliczał każdą dziurę na drodze. Przy uważnej jeździe będzie ok

Użytkownik Rowerzysta Avatar bosniak_sg
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Auto
    2.0 JTS GT Selespeed 08r

Domyślnie

Cytat Napisał twardy Zobacz post
    Mam 215/45/17 i jest cacy. Profil 50 będzie obcierał - temat był bodajże wałkowany na forum.

będzie obcierać np. przy delikatnym wjeżdżaniu bądź zjeżdżaniu z krawężnikach przy skręconych kołach

mojax
    Gość

Domyślnie

Ja również jeżdżę na 225/45/17 i jak na razie jestem bardzo zadowolony. ET mam dobrane wg katalogu dlatego mogłem sobie pozwolić na 1cm większe. Na razie nie zauważyłem przyśpieszonego zużycia zawieszenia, może to teoria może nie, ale w takim razie GTA powinna się sypać jak cukier ze stołu... Prowadzenie, hamowanie, przyśpieszenie jest po prostu super, seryjne 205 mieliły mi okropnie, nie wiem kto w fabryce wpadł na pomysł montowania ich do V-ki, ale mądry to on zapewne nie był. Kombinowanie z rozmiarami jest oczywiście możliwe ale potem jak widzisz zaczyna się beczenie na forum że coś jest nie tak obciera itd, samowolka zatem nie popłaca... Skoro producent określił warto 3mać się norm.
    Co do 235 to wydaje mi się że nie jest to właściwy rozmiar, powinien być wtedy profil 40 a nie 45. Wielkość koła jest wtedy zupełnie inna. Powodzenia w zakupie i właściwym doborze!

przemas_5891
    Gość

Domyślnie

ja od początku śmigam na 235/45/17 i chwale sobie a jak bede chciał zmienic felgi to tylko na wieksze napewno nie mniejsze