Mam 215/45/17 i jest cacy. Profil 50 będzie obcierał - temat był bodajże wałkowany na forum.
Ja mam 17'' z oponami 225/45. Jest ok, choć trzeba uważać. Nie zauważyłem ani nie słyszałem żeby coś ocierało.
Alfa Romeo 156 2.4 JTD '00 - sprzedana
Alfa Romeo 159 2.4 JTDm '06 - sprzedana
Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 '17
Dziękuję bardzo.
Felgi to TOORA T670, ten sam wzór był w oryginałach z TI. Zawias sprawuje się dobrze. Wcześniej też jeździłem na 17 Speedline (przesiadka z początkiem czerwca) i robiłem remoncik zawieszenia (przód) dokładnie rok temu i trochę kilometrów już zrobiłem. W tej chwili odezwały mi się łączniki na przodzie, więc to zależy jak ktoś sobie wymyśli, czy za wcześnie, czy raczej standardowo (trzeba pamiętać że mam JTD więc lekko na przodzie nie jest). Po drogach jeżdżę bardzo różnych (patrz stopka) - generalnie południowa Polska i "udało mi się" niestety wpaść w niejedną dziurę, jednak fele są proste i opony mi nie przecięło. Tyle tylko, że na łacznikach mógłbym pewnie pojeździć trochę dłużej gdyby się udało wszystko to ominąć.. Komfort jazdy jest ok, ale nie ma się co oszukiwać. Trochę więcej czuć na tyłku niż przy np.15''![]()
Alfa Romeo 156 2.4 JTD '00 - sprzedana
Alfa Romeo 159 2.4 JTDm '06 - sprzedana
Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 '17
Czyli mam dobre okoZanim odpisałeś już je znalazłem
Felgi aluminiowe T670 7.5x17, 5x98
Cena bardzo przystępna. Dokładnie nad takimi samymi się zastanawiałem. Z tego co się orientuje, to ma je jeszcze kolega z tej zielonego Alfy z Chorzowa![]()
Najbardziej jednak obawiałem się o zawieszenie, widzę, że niepotrzebnieCzyli trzeba powoli odkładać pieniążki
![]()
Ja również jeżdżę na 225/45/17 i jak na razie jestem bardzo zadowolony. ET mam dobrane wg katalogu dlatego mogłem sobie pozwolić na 1cm większe. Na razie nie zauważyłem przyśpieszonego zużycia zawieszenia, może to teoria może nie, ale w takim razie GTA powinna się sypać jak cukier ze stołu... Prowadzenie, hamowanie, przyśpieszenie jest po prostu super, seryjne 205 mieliły mi okropnie, nie wiem kto w fabryce wpadł na pomysł montowania ich do V-ki, ale mądry to on zapewne nie był. Kombinowanie z rozmiarami jest oczywiście możliwe ale potem jak widzisz zaczyna się beczenie na forum że coś jest nie tak obciera itd, samowolka zatem nie popłaca... Skoro producent określił warto 3mać się norm.
Co do 235 to wydaje mi się że nie jest to właściwy rozmiar, powinien być wtedy profil 40 a nie 45. Wielkość koła jest wtedy zupełnie inna. Powodzenia w zakupie i właściwym doborze!
ja od początku śmigam na 235/45/17 i chwale sobiea jak bede chciał zmienic felgi to tylko na wieksze napewno nie mniejsze
![]()