Witam,potrzebuje schematu jak wymienic rozrzad w 156 2.0 TS.Blagam pomozcie koledzy podrzuccie rysunki co po kolei trzeba zrobic.co oznaczaja znaki na pasku i jak je dostosowac przy zakladaniu?z gory dziekuje
Ostatnio edytowane przez marikus522 ; 13-03-2009 o 22:18
witam!!!
poszukaj w dziale "zrób to sam" jest obszerny opis wraz ze zdjęciami.
przede wszystkim musisz mieć blokady wałków rozrządu.bez tego nawet nie myśl o wymianie rozrządu!
znakami na pasku się nie sugeruj,na kołach wałków też nie znajdziesz żadnych znaków.
i najważniejsza rzecz,musisz znaleść odpowiedniego fachowca który wie jak się do tego zabrać.
pozdrawiam!!!
moja druga ulubienica...

Nie wiem jak jest w 2.0 - ale w 1.6 znaki na pasku odpowiadają znakom na kole wałka rozrządu wydechowego oraz kole wału korbowego. Znaki te są bardzo ważne - bez nich pomylić się można o 1 ząbek paska. Te znaki na pasku rozrządu zapewniają odpowiednią korelację między czujnikiem obrotów wału korbowego a czujnikiem halla wałka rozrządu.
wal_kon
dzieki Andro34,ale gdzie jest ten dzial "zrob to sam"?pozdrawiam![]()
a kolega już to robił kiedyś w AR ?? blokady , położenie tłoka !!
I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem...
dodam tylko że wielu się wyłożyło na rozrządzie w TS ...przemyśl czy na pewno chcesz to zrobić ...blokady wałków masz ?
blokady,... masz tu TotallyAlfa | Flat-4 Engine Tools
lub Diagnostyka silnika spalinowego
powodzenia![]()

nie że jestem jakiś genialny czy co ale w T.S żadna filozofia jest rozrząd wymienić ( jeśli ktoś ma oczywiście pojęcie o mechanice) i to bez blokad. pewnie zaraz mi ktoś pociśnie, że tak się nie powinno robić ale wiele rzeczy się robi których się nie powinno robić i chodzą i dobrze służą. grunt to dobrze zaznaczyć koła pasowe rozrządu wszystkie choćby korektorem białym.
Skromne 1.8 ale 144 powody do mruczenia
ALFA-i każdy dzień jest inny
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki