Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5
  1. #1
    Użytkownik Romeo
    Dołączył
    05 2006
    Mieszka w
    Stalowa Wola
    Auto
    Alfa Romeo159 JTDM 150&&147 jtd 163ps
    Postów
    770

    Domyślnie [JTD] Przy odpalaniu silnik nie wchodzi na obroty i cały się telepie, co to może być?

    Mam mały problem ptrzy odpalaniu czasami przy odpaleniu silnik nie wchodzi na obroty tylko szarbie i sie cały telepie co to moze byc ??dzieje sie tak komus ??
    Ostatnio edytowane przez Tuti ; 01-11-2010 o 14:46

  2. #2
    Administrator ds. serwera Romeo
    Dołączył
    10 2005
    Mieszka w
    Zawiercie
    Auto
    156 SW 1.9 JTDm
    Postów
    2,163

    Domyślnie

    obroty faluja lekko?
    jak tak to zapraszam do dzialu zrob to sam moze pomoze

  3. #3
    Marcino 156
    Gość

    Domyślnie

    Ale dzieje sie to tylko na zimnym silniku? A jak złapie temp. jest ok.?
    Objawy pasują na uszkodzony przepływomież. Proponuje odłączyć go i zobaczyć jak Dieselek zareaguje.... :wink:

  4. #4
    Użytkownik Romeo
    Dołączył
    05 2006
    Mieszka w
    Stalowa Wola
    Auto
    Alfa Romeo159 JTDM 150&&147 jtd 163ps
    Postów
    770

    Domyślnie

    dzieje sie to przy odpalaniu na zimnym i na ciepłym a obroty nie falują tylko wogole nie wchodzi na obroty i strasznie telepie całym samochodem i sie tłucze

  5. #5
    Marcino 156
    Gość

    Domyślnie

    Na razie zobacz ten przepływomierz..... to tak co mi na szybko do głowy przyszło.. jesli to nie to, będziemy myslec dalej!! :wink:

Podobne wątki

  1. [159] 1.9 JTDm - przy odpalaniu na zimnym silniku strasznie go telepie
    Utworzone przez wojtek.jot w dziale 159/Brera/Brera Spider
    Odpowiedzi: 113
    Ostatni post / autor: 22-01-2015, 14:57
  2. Odpowiedzi: 30
    Ostatni post / autor: 11-09-2013, 14:12
  3. [159] mocno telepie przy odpalaniu na zimnym silniku
    Utworzone przez tomhak84 w dziale 159/Brera/Brera Spider
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 21-06-2012, 00:01
  4. 2.5 V6 - wchodzi na obroty, telepie - o co chodzi.
    Utworzone przez dcfan w dziale 156
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post / autor: 08-05-2011, 10:29
  5. 155 1.6 16v silnik wchodzi na wysokie obroty???????
    Utworzone przez marcin w dziale 145/146/155
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 12-09-2007, 06:19

po odpaleniu nie wchodzi na obroty

jtd nie wchodzi na obroty

przy zapalaniu nie wchodzi na obroty

punto 1.9 jtd nie wchodzi na obroty

fiat stilo 1.9 jtd nie wchodzi na obroty

silnik 1.9jtd nie wchodzi na obroty

fiat stilo nie wchodzi na obroty

przy odpalaniu nie wchodzi na obroty

alfa 156 jtd nie wchodzi na obroty

1.9 jtd nie wchodzi na obroty

1.9jtdm nie wchodzi na obroty

alfa gt jtd nie wchodzi na obroty

alfa 156 jtd po odpaleniu niewchodzi na obroty

1.9 jtdm nie wchodzi na obroty

alfa romeo 156 jtd nie wchodzi na obroty

stilo nie wkreca sie na obroty na zimnym

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory