Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12
  1. #1
    Sylwia
    Gość

    Domyślnie Kontrolka oleju w 156

    Czy moglby mi ktos powiedziec co moze byc przyczyna, ze niepali mi sie kontrolka oleju ?
    Wczesniej podczas opalania silnika po kilku sekundach znikala a teraz wogole sie juz niepali. Mial juz ktos ten sam problem?

  2. #2
    CichyMarek
    Gość

    Domyślnie

    Może po prostu żarówka padła ?

  3. #3
    Sylwia
    Gość

    Domyślnie

    Problem w tym, ze tam nie ma zarowki tylko diody

  4. #4
    Moderator Romeo Avatar Lukasz A.
    Dołączył
    03 2007
    Mieszka w
    Koszalin/Szczecin
    Auto
    155 2.5 V6
    Postów
    2,642

    Domyślnie

    A moze czujnik oleju wyciagnal kopyta albo poprostu spadl z niego przewod

  5. #5
    adasco
    Gość

    Domyślnie

    to chyba swiecilaby sie stale.
    Moze w licznikach cos nie kontaktuje.... pomine fakt, ze spotkalem sie juz z awariami diód.... mogla sie przepalic.

  6. #6
    Moderator Romeo Avatar Lukasz A.
    Dołączył
    03 2007
    Mieszka w
    Koszalin/Szczecin
    Auto
    155 2.5 V6
    Postów
    2,642

    Domyślnie

    Adasco i tu sie mylisz.Zobacz jak spadnie przewod z czujnika to jak Ci bedzie caly czas swiecic.

  7. #7
    Sylwia
    Gość

    Domyślnie

    Dioda byla przepalona, ale i tak kontrolka dalej mi sie nie swieci.Widocznie czujnik szlak trafil.

  8. #8
    adasco
    Gość

    Domyślnie

    Cytat Napisał Lukasz A.
    Adasco i tu sie mylisz.Zobacz jak spadnie przewod z czujnika to jak Ci bedzie caly czas swiecic.
    pojecia nie mam jak...
    ale jak kiedys wypialem w pewnym aucie czujnik - to swiecila caly czas - sygnalizujac np. awarie czujnika.

  9. #9
    Moderator Romeo Avatar Lukasz A.
    Dołączył
    03 2007
    Mieszka w
    Koszalin/Szczecin
    Auto
    155 2.5 V6
    Postów
    2,642

    Domyślnie

    No to u mnie chyba jest cos z instalacja bo jak jak mi spadl przewod do czujnika to nie swiecila sie kontrolka

  10. #10
    kaiowas
    Gość

    Domyślnie

    Cytat Napisał Lukasz A.
    No to u mnie chyba jest cos z instalacja bo jak jak mi spadl przewod do czujnika to nie swiecila sie kontrolka

    No bo tak powinno byc :wink:

    Mozesz to szybko sprawdzic(no, nie tak szybko bo dojscie do czujnika jest straszne)
    sciagnij wtyczke z czujnika,wez kawałek przewodu ,wsadz do czujnika i dotknij gdzies masy jezeli nie bedzie sie swiecic to czujnik zdechł.
    Ja i tak obstawiam czujnik.


    aaaa.......... .dopiero teraz widze,ze to 2.5- myslałem,ze TS-kurcze,zapomniałem gdzie w 2.5 jest ten czujnik?

Podobne wątki

  1. [MiTo] Twinair 105 - Kontrolka oleju i silnika i poziom oleju na bagnecie.
    Utworzone przez PanPe w dziale MiTo/Giulietta
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 13-08-2014, 01:44
  2. kontrolka oleju
    Utworzone przez hubus20 w dziale 156
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 04-12-2012, 20:56
  3. [145] Kontrolka oleju
    Utworzone przez maniek015 w dziale 145/146/155
    Odpowiedzi: 12
    Ostatni post / autor: 13-12-2011, 20:17
  4. [145] Kontrolka Oleju 145
    Utworzone przez Misiek145ts w dziale 145/146/155
    Odpowiedzi: 18
    Ostatni post / autor: 21-12-2009, 20:58
  5. [145] Kontrolka oleju
    Utworzone przez Gopcio w dziale 145/146/155
    Odpowiedzi: 12
    Ostatni post / autor: 10-09-2008, 18:21

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory