Witam to mój pierwszy postu tutaj wiec proszę o wyrozumiałość
Chłopaki od kilku dni przy ruszaniu oraz przy wbijaniu 1,2,3 do 3000 ob. przy lekkim skręceniu w lewo bądź przy wyprostowanych kołach dochodzi mnie niepokojący dźwięk tak jak by koło wadziło o cośtak jak by coś terkotało, a wiec odkręciłem koło i nic, żadnych śladów jakiś obtarć luzów, czy w tym podobnych rzeczy, macie jakieś pomysły co to może być albo ktoś z was miał ten sam problem, wahacze były wymieniane ok 7 miesięcy temu wiec je wykluczam, troszkę później wymieniłem piaste, wczoraj wymieniłem przegub zew. i tez dalej to samo czy spotkaliście się z podobnym problemem
Alfa Romeo 156 1.6 TS 2000r
'' Żeby Być Kimś Najpierw Musisz Być Sobą ''
nie tarcze są proste a klocki prawie wcale niezużyte a co do drgań to nic nie czuć podczas jazdy żadnych drgań czy znoszenia, co do opon to mam założone nówki, a co do odklejonego ciężarka z felgi na pewno bym zauważył przy ściąganiu koła, masz może jakieś inne propozycje co by to mogło być, naprawdę jestem w kropce bo za niedługo czeka mnie bardzo długa trasa i chciałbym mieć pewność ze będę mógł liczyć na moją belle
hmm.. krzywa półoś? a to się zaczęło od wymiany opon?
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
bardzo możliwe, np pęknięta sprężyna albo wywalone tuleje
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."

amortyzator ok?
witam!!!skoro wymieniłeś jeden przegób to może drugi też już kwalifikuje się do wymiany i to on może powodować te dziwne odgłosy...
moja druga ulubienica...

zew czy wew przegub nie daje sie tak odczuć na prostej jak opisuje to kolega
no tak ale z drugiej strony przegub wymieniałem ok 6 miesięcy temu wiec raczej to nie on a co do amortyzatora to chyba będzie do wymiany bo jest lekko ubadźgany, sprężyna jest ok,ale dokladnie sprawdzę to w poniedziałek ponownie udam się do mojego czarodzieja i obbadamy całą lewą strone jeszcze raz może znajdziemy coś co przeoczyliśmy za 1 razem.
Ale jak bedziecie mieli jakieś pomysły to piszcie
Alfa Romeo 156 1.6 TS 2000
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki