Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3
  1. #1
    Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Dołączył
    10 2017
    Auto
    147 ts, 156 jtd
    Postów
    5

    Domyślnie 1,9 jtd 110 KM

    Witam mam taki problem gdy docisnę gazu do oporu to po osiągnięciu obrotów około 2500-3000 jest check tryb awaryjny a po odpuszczeniu wraca do normy. Wywala PO235 ,zawór przeczyszczony,kierownica turbiny chodzi ok, rurki podciśnienia szczelne. Gdy jeździ sie spokojnie błędu nie ma. Turbina wygląda na regenerowaną i tak się zastanawiam czy może przypadkiem źle nie ustawili tej geometrii bo auto przeładowuje,egr jest zaślepiony. Tak to wygląda na wykresie.
    Attached Files Attached Files

  2. #2
    Użytkownik Rowerzysta
    Dołączył
    09 2016
    Mieszka w
    Karlino
    Auto
    AR 156FL 1,9 jtd 16v 140KM
    Postów
    87

    Domyślnie

    Podjedź do warsztatu zajmującego się turbosprężarkami, bo wygląda na źle ustawiony aktuator. Po czym stwierdzasz, że kierownica chodzi OK? daje się w całym zakresie poruszyć strzykawką?
    W zeszłym roku moja z zewnątrz też niby chodziła, ale po otwarciu i oczyszczeniu okazało się, że była to około połowa zakresu ruchu.

  3. #3
    Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Dołączył
    10 2017
    Auto
    147 ts, 156 jtd
    Postów
    5

    Domyślnie

    Chodzi to to płynnie, aktuator pracuje w zakresie 30-75 % według programu a nawet jak spokojnie się jedzie to widać na wykresie że dmucha za dużo względem oczekiwanego a później rośnie i komp.odcina mimo obrotów ciśnienie spada więc wygląda że kierownica wyrabia tylko czemu nie reaguje wcześniej

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory