Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6
  1. #1
    Użytkownik Rowerzysta
    Dołączył
    09 2016
    Mieszka w
    Karlino
    Auto
    AR 156FL 1,9 jtd 16v 140KM
    Postów
    94

    Domyślnie Brak świateł pozycyjnych i mijania

    Cześć,
    Jak w temacie. Auto to AR 156 po lifcie. Wszystkie inne światła są, tylko brak pozycji i mijania. Są one jakoś połączone, np przekaźnikiem? w polifcie też jest przekaźnik J45? I czy możliwe aby z dnia na dzień padł przełącznik zespolony, skoro absolutnie nie dawał żadnych oznak braku styku? Bezpieczniki pod kierownicą wszystkie dobre. Kontrolka na zegarach też się nie świeci.
    Z góry dzięki za odpowiedź

    PS. To może zbieg okoliczności, ale z rzeczy, które właśnie przestały działać to możliwość opuszczenia tylnej prawej szyby z siedzenia kierowcy. do góry wszystko okej, cyka silniczek, w dół nie, jedynie z przełącznika tylnego prawego pasażera.

    Update:
    Teraz dopiero zauważyłem, że licznik kilometrów jest wyzerowany, a klimatyzacja od razu po zapłonie włączona, czyli tak, jak po odpięciu akumulatora, czego nie robiłem. Dodatkowo nie ma podświetlenia zegarów. Po sprawdzeniu multimetrem bezpiecznika pozycji (na ciągłość obwodu) pokazuje on jakąś wartość, jednak nie piszczy. Na bezpieczniku światła krótkiego jest stałe 1. Nie rozumiem tego kompletnie, przecież prądu do pozycji nic już po drodze nie może ukraść. I dlaczego multimetr nie piszczy (po zetknięciu sond pomiarowych robi to), skoro wartość z 1 rośnie do około 1700?

    Sprawa może mieć związek z dodatkowym podświetleniem wnętrza, które wczoraj montowałem wpinając się w lampkę sufitową. Nie wykluczam, że zwarłem coś ze sobą. Pytanie tylko, dlaczego nawet pozycje nie startują, skoro idą one nie przez przekaźnik? Mogła usmalić się kostka na pająku? aby się do niej dostać trzeba zdjąć kierownicę?
    Ostatnio edytowane przez AdamKarlino ; 08-10-2018 o 08:07 Powód: uzupełnienie

  2. #2
    Użytkownik Rowerzysta
    Dołączył
    09 2016
    Mieszka w
    Karlino
    Auto
    AR 156FL 1,9 jtd 16v 140KM
    Postów
    94

    Domyślnie

    Czy dobrze mniej więcej myślę, że układ świateł pozycyjnych wygląda +- tak?
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	43376048_692037267836366_4479733082517143552_n.jpg
Wyświetleń:	0
Rozmiar:	29.1 KB
ID:	251068

  3. #3
    Użytkownik Romeo Avatar jaboleq
    Dołączył
    06 2010
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 156 SW 1.9 16V powered by @sdero
    Postów
    6,831

    Domyślnie

    Schemat mogę zapodać wieczorem.
    Sprawdź na próbę z dołożoną masą oprawy lampy czy jest nadal problem.

    Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka
    ::::::: I am IN LOVE with trance! ::::::: Moja włoszka :::::::

  4. #4
    Użytkownik Rowerzysta
    Dołączył
    09 2016
    Mieszka w
    Karlino
    Auto
    AR 156FL 1,9 jtd 16v 140KM
    Postów
    94

    Domyślnie

    W sensie "pociągnąć" nową masę z oprawy lampy do budy?
    Byłbym wdzięczny za schemat. Mam eLearna, ale nie ładują mi się obrazki -.-

  5. #5
    Użytkownik Romeo Avatar jaboleq
    Dołączył
    06 2010
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 156 SW 1.9 16V powered by @sdero
    Postów
    6,831

    Domyślnie

    Cytat Napisał AdamKarlino Zobacz post
    W sensie "pociągnąć" nową masę z oprawy lampy do budy?
    Byłbym wdzięczny za schemat. Mam eLearna, ale nie ładują mi się obrazki -.-
    SVGviewer zainstaluj jeszcze raz.

    Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka
    ::::::: I am IN LOVE with trance! ::::::: Moja włoszka :::::::

  6. #6
    Użytkownik Rowerzysta
    Dołączył
    09 2016
    Mieszka w
    Karlino
    Auto
    AR 156FL 1,9 jtd 16v 140KM
    Postów
    94

    Domyślnie

    jaboleq dzięki,jesteś wielki.
    przeanalizowałem calutki schemat, zaglądam do swojej skrzynki z bezpiecznikami... a tam zupełnie co innego. Ktoś kiedyś wpierniczył tu jakąś lewą centralkę dokładanego alarmu, podkradł kilka miejsc na bezpieczniki, które wyrzucił do góry.. Ehh. Ogólnie rzeźba. Wygląda jakby ktoś po wypadku to wszystko składał.
    Usterka rozwiązana. Spalony bezpiecznik (który pewnie wczoraj sam spaliłem..)+ brak styku na kostce obrotomierza. Wszystko działa już dobrze, dzięki!

Podobne wątki

  1. Alfa 156 brak świateł pozycyjnych i drogowych
    Utworzone przez alfownik w dziale 156
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 22-05-2018, 08:41
  2. Brak świateł pozycyjnych 166
    Utworzone przez SKALPEL_V6 w dziale 166
    Odpowiedzi: 21
    Ostatni post / autor: 26-01-2016, 21:04
  3. Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 30-11-2013, 15:10
  4. Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 05-07-2013, 18:14
  5. Brak świateł pozycyjnych,biegu wstecznego itd. AR 166
    Utworzone przez peteja_43 w dziale 166
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 24-01-2010, 22:04

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory