mam eLern ale nie mam jak go otworzyć na razie bo zapisany jest jako obraz płyty.
napisz mi jeszcze gdzie mam szukać tej kostki przy połączeniu z instalacja. tzn którędy mam się do niej dostać

Chwila...pewnej sprawy nie rozumiem.
Skoro masz infocenter wysoki a chcesz go zamienić na niski / bo z tego co piszesz tak wynika / to wyciągasz budę , wypinasz kostkę z wysokiego wyświetlacza i wpinasz w niski który kupiłeś / z kawałkiem kabla który
spowodował ,, bicie piany ,, przez ostatnie kilka postów /.Klucz imbusowy..
okrągły nóż nie zbyt ostry do podważenia budy i chwila roboty.Powodzenia.
Ps.program np. DAEMON TOOLS do symulacji napędu i odpalenia obrazu płyty.
Ostatnio edytowane przez andrzejm36 ; 19-02-2011 o 08:22
No właśnie i po co było tyle gadania skoro wystarczyło przełożyć tylko kostki i wszystko pasuje i pięknie działa. Jednak za różowo by było i jest w tym małe ale...
Nie da się tak po prostu przełożyć bo żeby wypiąć kostkę z infocenter trzeba go rozkręcić a kabel jest zbyt krótki by na tyle wysunąć budkę by ją rozkręcić. Trzeba wykręcić schowek za którym są kostki rozpiąć to, by wysunąć "kapliczkę" wyjąć radio by przesuwać wiązki z kablami.
Mi to zajęło jakieś 3h(w tym wyjazd do sklepu po odpowiedni śrubokręt)
Podziękowania dla iNTELL za prostą informację że da się to bezproblemowo przełozyć

czy komus udalo sie rozwiazac problem z przegrzewaniem duzego info i co za tym idzie rozmywania obrazu? moze jakis radiatorek trzeba zainstalowac?
---
Czarna Diablica 156 2,4 JTD Distinctive 150PS '02

Ja aktualnie w pracy walczę ze znalezieniem uszkodzenia nie odpalania infocenter na mrozie.Wymontowane infocenter podłączone na 3 kabelkach piny /11 masa ,1 i 3 zasilanie/ do zasilacza w tem. pokojowej startuje bez uwag, wystawione za okno na kilka stopni mrozu ....już nie.Namierzone wszystkie kondensatory / napięcia kiedy jest ok...i kiedy nie/.Okazuje się że stabilizacja napięcia...wszystkie kondziory przy zasilaniu ok. również na mrozie.Ale jest jedno miejsce / może uda mi się zrobić zdjęcia/ gdzie napięcie na elektrolicie wzrasta do 20V...i steruje kilka układów które pracują w zakresie 16-32V.Na mrozie jest tam tylko 11V...w pokoju 20.Jutro po walczę z tym tematem bo dziś byłem w rozjazdach.Kolega ma radochę jak widzi mnie w czapce z multimetrem przy otwartym oknie / -15 stopni / ...ale cóż się nie robi dla Belli
Ps. na zdjęciu kolegi z pierwszego postu to anoda kondensatora lewy dół..22mikro..razem z diodą tworzy jakąś przetwornicę...tam gdy jest ok. jest 20V...na mrozie tylko 11V
http://img239.imageshack.us/img239/4931/wys2.jpg
Ostatnio edytowane przez andrzejm36 ; 23-02-2011 o 20:35

no chyba ze na mala budke, ale skad jest pewnosc czy z nia sie nie bedzie nic dzialo ?
---
Czarna Diablica 156 2,4 JTD Distinctive 150PS '02

Z mała nie powinno być problemu. Jest problem z kupieniem bo średnio pojawiają się raz na 2-3 lata. Chyba że w ASO ale tam coś koło 2000zł![]()
No elektrolity zimą lekko nie mają. Ale żeby tak padł? Hmm... no jest to możliwe, jedyny szybki sposób to wylutowanie dziada i obsadzenie nowego. A nie podpatrzyłeś co tą przetwornicą steruje, może jakiś scalony DC-DC konwerter i on coś szwankuje?
Jedyny miarodajny wskaźnik jakości kodu jednostka WTF/min - czyli programisty dzień powszedni...
Wielki błysk - czarny pysk czyli elektronika dzień powszedni...

Głupie zachowanie..bazując na tym zdjęciu to na tym 22 mikro / lewy dół / jest ok.19V..myślałem że to ten kondzior..ale bez niego też startowało / w tem. pokojowej /.Próbowałem się dopatrzeć skąd się to napięcie bierze..hmmm nie ma żadnej przetwornicy. A na stabilizatorach mam ładne 5,03 i 12V..i innych napięć nie ma.Ten układ na środku w dole/ LM 2902D/ z tymi małymi 4 kondziorkami jest właśnie sterowany nap.18V na czwartą nóżkę / zakres pracy 16-32V /.Inny z drugiej strony druku podobnie...choć był podobny do przetwornicy/ o oznaczeniach 2904 ST Z409 -nie wiem co to/ to po odcięciu druku na 1 nóżce napięcie przychodziło z drugiej strony...z punktu wyjścia ..kondziora 22mikro.A że przy okazji porysowałem sobie szybkę wyświetlacza to się wkurzyłem i skręciłem wszystko do auta...za chwilę nie będzie mrozów i problemu...ten typ tak ma.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki