Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8
  1. #1
    Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Dołączył
    05 2018
    Mieszka w
    Karpacz
    Auto
    Alfa Romeo 156 FL 2004r. 1.9 JTDm 140KM
    Postów
    4

    Domyślnie Demontaż InfoCenter 2004r.

    Cześć!

    Wiem, że temat był już niejednokrotnie poruszany, niemniej jednak w dalszym ciągu mam problem z demontażem InfoCenter w Alfie 156 2004r. (niski domek).

    Na każdym z poruszanych tematów opisane jest, że aby ściągnąć domek, należy wpierw odkręcić dwie śruby torx pod szybą - tu jest cała trudność, nie ma u mnie takich śrub...
    Próbowałem podważać od przodu cały domek, ale siedzi dość mocno, a wolę tego nie połamać...
    Ktoś się spotkał z taką sytuacją?

    Będę wdzięczny za jakiekolwiek przydatne info w tej sprawie...

    Pozdrawiam!

  2. #2
    Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar jaboleq
    Dołączył
    06 2010
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 156 SW 1.9 16V powered by @sdero
    Postów
    7,000

    Domyślnie

    Muszą być 2 śrubki - imbus 4 raczej, widać je z góry pod szybą. Tylko one trzymają.

    Na tym foto je widać:

    Tylko potem aby go cały wyjąć to napierw należy odpiąć kable obok schowka pod deską
    Ostatnio edytowane przez jaboleq ; 11-03-2019 o 18:20
    ::::::: I am IN LOVE with trance! ::::::: Moja włoszka :::::::

  3. #3
    Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Dołączył
    05 2018
    Mieszka w
    Karpacz
    Auto
    Alfa Romeo 156 FL 2004r. 1.9 JTDm 140KM
    Postów
    4

    Domyślnie

    Bez jaj...

    Jutro to w takim razie sprawdzę - pewnie masz rację, chociaż dałbym sobie rękę uciąć, że ich tam nie ma.

    Czy po wyjęciu samego radia dam radę odpiąć kostki przy tym schowku?
    Ręce w otwór od radia bez problemu mi wchodzą

  4. #4
    Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar jaboleq
    Dołączył
    06 2010
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 156 SW 1.9 16V powered by @sdero
    Postów
    7,000

    Domyślnie

    Tak przez otwór radia dojdziesz.

    Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka
    ::::::: I am IN LOVE with trance! ::::::: Moja włoszka :::::::

  5. #5
    Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Dołączył
    05 2018
    Mieszka w
    Karpacz
    Auto
    Alfa Romeo 156 FL 2004r. 1.9 JTDm 140KM
    Postów
    4

    Domyślnie

    Oczywiście, że znalazłem śruby... Imbus 3, śruby delikatnie pod kątem.

    Jeśli chodzi o znaną metodę naprawczą InfoCenter (nie włączający się na mrozie), to wymieniać wszystkie kondensatory i zmienić je na elektrolit o wyższej temperaturze pracy?
    Myślę, że warto, dla świętego spokoju, bo koszt praktycznie żaden

    Na zdjęciu zaczerpniętym z innego tematu na tym forum ładnie widać każdą sztukę.
    Ostatnio edytowane przez dawidknychala ; 12-03-2019 o 21:59

  6. #6
    Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar jaboleq
    Dołączył
    06 2010
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 156 SW 1.9 16V powered by @sdero
    Postów
    7,000

    Domyślnie

    Ja trzy wymieniłem co były i już zawsze działa.

    Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka
    ::::::: I am IN LOVE with trance! ::::::: Moja włoszka :::::::

  7. #7
    Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Dołączył
    05 2018
    Mieszka w
    Karpacz
    Auto
    Alfa Romeo 156 FL 2004r. 1.9 JTDm 140KM
    Postów
    4

    Domyślnie

    A więc wymieniłem 8 największych kondensatorów i teraz startuje aż miło!

    Ponadto - kupiłem taśmę piankową jednostronną i wykleiłem "domek" w środku na łączeniu dwóch głównych elementów + pianka na desce rozdzielczej w miejscu styku z domkiem - efekt rewelacja!
    Planuję powyklejać także inne elementy we wnętrzu, bo koszt praktycznie żaden (5zł + przesyłka), a w środku jest znacznie ciszej jeśli chodzi o skrzypienie plastików itd.

    Raz jeszcze - dzięki za pomoc!

  8. #8
    Użytkownik Maniak resoraków Avatar r-sokol
    Dołączył
    08 2006
    Mieszka w
    Puławy (Jaroszyn), woj. Lubelskie
    Auto
    AR 156 2.0TS '98 ecu: M1.5.5 żona, AR 33 1,7 16v P4 stoi i czeka na..., AR 156 2,5 V6 '02 ecu ME 3.
    Postów
    985

    Domyślnie

    Cytat Napisał dawidknychala Zobacz post
    Oczywiście, że znalazłem śruby... Imbus 3, śruby delikatnie pod kątem.

    Jeśli chodzi o znaną metodę naprawczą InfoCenter (nie włączający się na mrozie), to wymieniać wszystkie kondensatory i zmienić je na elektrolit o wyższej temperaturze pracy?
    Myślę, że warto, dla świętego spokoju, bo koszt praktycznie żaden

    Na zdjęciu zaczerpniętym z innego tematu na tym forum ładnie widać każdą sztukę.
    a na którym zdjęciu lub w którym temacie?
    Sprzedam skrzynię do crosswagona, 750 do uzg r-sokol@wp.pl

Podobne wątki

  1. Infocenter bez i z
    Utworzone przez Długi1987 w dziale 156
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 14-12-2013, 14:20
  2. Odpowiedzi: 15
    Ostatni post / autor: 26-12-2011, 18:47
  3. infocenter
    Utworzone przez hexen w dziale 156
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 19-03-2011, 09:53
  4. Infocenter po FL
    Utworzone przez andrzejm36 w dziale 156
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 05-02-2011, 17:45

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory