Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Temat: Swiatła cofania uszkodzony czujnik czy cos innego....

Administrator Quadrifoglio Verde Avatar Piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.

Domyślnie

Cytat Napisał zabazsc Zobacz post
    Odkręciłem akumulator, pod nim miałem jakąś plastikową podkładkę(raczej oryginalnie wyglądała) a pod nią w tym samym kształcie "stolik" na akumulator i jakaś w nim dziura i nic więcej nie widziałem co by wskazywało na ten czujnik. Jak wygląda znalazłem na allegro ale nie zagłębiałem się dokładniej gdzie jest bo boje się, że coś nie tak odkręcę. Przydała by mi się fotka dokładnego miejsca jeśli ktoś takową posiada to poprosiłbym jeśli nie to jakiś przybliżający opisik. Z góry dzięki dla pomagających
    Dokładnie to jest czujnik świateł cofania.Śmiało możesz odkręcać.Przed wymianą połącz te dwa piny we wtyczce/oczywiście z włączonym wstecznym i przekręcona stacyjką/ aby miec pewność,że to na pewno wina jet po stronie czujnika.
    Kto chce szuka sposobu,
    kto nie chce szuka powodu.
    155 V6 LPG-163 KM-była
    156 V6 LPG-190 KM-była
    147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
    166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
    Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest

Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest

zabazsc
    Gość

Domyślnie

Witam ponownie wiem, że dawno powinienem to zrobić ale cóż było parę argumentów, które mi w tym przeszkodziły. Teraz mam zamiar zabrać się za te światła wsteczne, ale problem w tym, że nie umie nigdzie znaleźć odpowiedni czujnik świateł cofania, bo sprawdziłem to i on jest przyczyną awarii. Na allegro brak do mojego modelu AR 156 takiego czujnika:/ Czy pasować będzie z innego modelu samochodu? Jeśli tak to jakiego. Byłbym wdzięczny nawet gdyby ktoś, mi podesłał linka z aukcją gdzieś lub sam zaoferował sprzedaż takowego jeżeli posiada nowy oczywiście na sprzedaż

Użytkownik Alfa i Omega Avatar FacesOfDeath
    Mieszka w
    podlaskie
    Auto
    AR 156 1.6 T.SPARK 1998 r

Domyślnie

ja kupilem w sklepie jakims na necie. Juz nie pamietam. Poszukaj, cena okolo 70zł. Zamiennik ale nowka

zabazsc
    Gość

Domyślnie

W tym właśnie problem, że nie umie znaleźć nigdzie tego:/ szukam i szukam i nic:/

Mieszka w
    podlaskie
    Auto

Domyślnie

tutaj http://www.motoneo.pl/t/z1/EPS1.860.196
    sorry ale sie pomylilem kupowalem odrazu uszczelke pod pokrywe zaworów i 70 czy 90żł za nią zaplacilem. A wącznik okolo 30zł.

zabazsc
    Gość

Domyślnie

To naprawdę ten czujnik?? Jeśli tak pierw poszukam według tego opisu u siebie w mieście, a jak nie znajdę to zamówię z tej stronki Wielkie dzięki FacesOfDeath! Jeszcze pytanko, czy ma jakieś znaczenie w którą dziurkę mam włożyć, który biegun?? Nie chcę od razu go zepsuć

Mieszka w
    podlaskie
    Auto

Domyślnie

a tego to nie wiem. Ale mysle ze jak źle wlozysz nic sie jemu nie stanie.

kubawro
    Gość

Domyślnie

uwaga:
    zamowilem taki czujnik na MOTONEO, z linka powyzej, z 2 tygodnie temu i mam go juz i dzisiaj chcialem go wymienic i cacy... ale;
    okazalo sie ze czesc jest inna niz ta, ktora zastalem w swoim samochodzie ( 2.4 JTD 175 KM ) - inna dlugosc, inny klucz ( bylo 19, nowy czujnik:22) i co najwazniejsze inny skok gwintu. generalnie nie pasuje do mojego samochodu, mino tego ze MOTONEO potwierdzilo ze wszystko gra!
    wiec uwazajcie. troche czasu mi zajelo zeby sie do niego dostac. i dupa blada. swiatel cofania dalej nie mam.
    tyle.