Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Temat: "VDC System Failure Go to dealer"

Użytkownik Ogier Avatar H_A_L_T_I
    Mieszka w
    Lubliniec
    Auto
    CITROËN C5 Kombi EXCLUSIVE 2.2 HDi ; SIERRA RS500

Domyślnie "VDC System Failure Go to dealer"

Ostatnio przy pierwszym hamowaniu po nocnym postoju pojawia się komunikat "VDC System Failure Go to dealer" i włącza się kontrolka ASR-u
    Czy może ktoś z Was przerabiał taki temat
    Podejrzewam że to coś z czujnikami ABS-u ale nie jestem pewien
    Problem dotyczy AR 156 SW 2.4 JTD 2002
    Po ponownym odpaleniu problem znika
    Z góry dziękuje za odpowiedzi
    Pozdrawiam
    H_A_L_T_I

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Oswiecim
    Auto
    BMW

Domyślnie

W 50% "populacji" AR 156 to standard. Czasami jest to faktycznie jakas awaria a czasami "luzne" (???) wtyczki/styki czy nie wiadomo co. Idiotyczne jest to, ze po zgaszeniu silnika i ponownym uruchomieniu blad sie nie pojawia.
    Jesli cos padlo to moga to byc:
    -- czujniki przy kolach
    -- czujnik pedalu hamulca
    -- wience magnetyczne na piastach kol (czasami wystarczy wyczyscic)
    -- kiepski akumulator
    -- czujnik polozenia kola kierownicy
    -- sterownik ABS+ESP

Kolejnosc w porzadku od najtanszego do najdrozszego.
    Obecnie sam z tym walcze i na razie mam blad czujnika kola lewy przod. Wiec 150 PLN nie moje

Użytkownik Alfa i Omega Avatar KamilP
    Mieszka w
    LPU
    Auto
    Alfa Romeo 1.9JTD 2002r

Domyślnie

Ja właśnie wczoraj miałem to samo:-( pierwszy raz to mi wystąpiło podczas skrętu, potem odpalałem i już nic nie było
    Alfa Romeo 156 1.9JTD, 2002r, blu cosmo:-)
    Moje portfolio

Użytkownik Pirat drogowy Avatar solek
    Mieszka w
    Oseredek/Susiec
    Auto
    159 SW 2008 2,4 JTD 210KM GRIGIO TITANIO MET

Domyślnie

odgrzewam kotleta

Czy może ktoś wie gdzie jest umieszczony "Czujnik kąta skrętu" ? taki opis tego błędu pokazuje FES u mnie
    Gdzie zaczyna się pasja, tam kończy się ekonomia

Użytkownik Maniak resoraków Avatar semri
    Mieszka w
    Bydgoszczy
    Auto
    166 3.2 V6 Ti

Domyślnie

W kierownicy, zdejmowales ostatnio? Ja jak sprawdzałem niedzialajacy klakson i przyciski, wymienialem adaptery to źle wszystko złożyłem i mi auto wariowalo na lekkich lukach. Głównie chodzi o biały plastyk okrągły z wypustkami, czy dobrze jest osadzony. Sam czujnik skrętu jest chyba w taśmie airbag.
    Ostatnio edytowane przez semri ; 06-12-2012 o 12:07
    Alfa Romeo 166 V6 3.2 Ti
    Alfa Romeo 166 2.4 JTDm 20V
    Alfa Romeo 156 SW 2.4 JTDm 20V 228KM 460Nm - wspomnienie

Użytkownik Alfa i Omega Avatar kusior007
    Mieszka w
    Szadek, Poland
    Auto
    AR 156 SW FL 1,9 jtd 16v m-jet.

Domyślnie

Cytat Napisał H_A_L_T_I Zobacz post
    Ostatnio przy pierwszym hamowaniu po nocnym postoju pojawia się komunikat "VDC System Failure Go to dealer" i włącza się kontrolka ASR-u
    Czy może ktoś z Was przerabiał taki temat
    Podejrzewam że to coś z czujnikami ABS-u ale nie jestem pewien
    Problem dotyczy AR 156 SW 2.4 JTD 2002
    Po ponownym odpaleniu problem znika
    Z góry dziękuje za odpowiedzi
    Pozdrawiam
    H_A_L_T_I

U mnie taki błąd powodowała antenka od immo, auto nie chciało zapalić i wyskakiwał ten błąd.
    Wyczyściłem antenkę i jak ręką odjął.
    "What We Do In Life, Echoes In Eternity"

Użytkownik Pirat drogowy Avatar solek
    Mieszka w
    Oseredek/Susiec
    Auto
    159 SW 2008 2,4 JTD 210KM GRIGIO TITANIO MET

Domyślnie

Cytat Napisał semri Zobacz post
    W kierownicy, zdejmowales ostatnio? Ja jak sprawdzałem niedzialajacy klakson i przyciski, wymienialem adaptery to źle wszystko złożyłem i mi auto wariowalo na lekkich lukach. Głównie chodzi o biały plastyk okrągły z wypustkami, czy dobrze jest osadzony. Sam czujnik skrętu jest chyba w taśmie airbag.
    rozbierać nie rozbierałem, ale dzięki za informację będę to sprawdzał bo od czasu do czasu wywala mi ten błąd ale nasila się to gdy jest zimno na dworze.
    Gdzie zaczyna się pasja, tam kończy się ekonomia

Użytkownik Embrion Avatar bsz72
    Auto
    alfa gt 2004

Domyślnie ALFA GT-1,8TS- ABS/VDC System Failure

Cytat Napisał solek Zobacz post
    rozbierać nie rozbierałem, ale dzięki za informację będę to sprawdzał bo od czasu do czasu wywala mi ten błąd ale nasila się to gdy jest zimno na dworze.
    ALFA GT-1,8TS 2004r.- ABS/VDC System Failure
    Ostatnio gdy na dworze chłodniej (jest zima) zaraz po odpaleniu, przy pierwszym/ch hamowaniach pojawiają się komunikaty: "ABS System Failure oraz VDC System Failure" i włączają się kontrolki ABS, VDC (te żółte) i lampka ASR (na przycisku). Wsztstkie te systemy się wyłączają i nie działają.
    Mój stały mechanik, spec od Alf rozgryzł problem. Awarii uległ czujnik stopu pedału hamulcowego (taki włącznik z wystającym plastikowym pręcikiem), koszt oryginału 39 zł. Sam go sobie założyłem. Działa ok, błąd nie wyskakuje ;-)Troche niewygodnie się go wyciąga, bo jest schowany za górną częscią ramienia pedału hamulca, trzeba go przekręcić o jakieś 180 stopni i wyciągnąć, odłączyć wtyczkę z kablami i założyć nowy czujnik. Koniec ;-)

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Alfa 156 Sportwagon 2.4JTD,

Domyślnie

Awarii uległ czujnik stopu pedału hamulcowego (taki włącznik z wystającym plastikowym pręcikiem), koszt oryginału 39 zł. Sam go sobie założyłem. Działa ok, błąd nie wyskakuje ;-)Troche niewygodnie się go wyciąga, bo jest schowany za górną częscią ramienia pedału hamulca, trzeba go przekręcić o jakieś 180 stopni i wyciągnąć, odłączyć wtyczkę z kablami i założyć nowy czujnik. Koniec ;-)
    Witam, mam podobny problem. Błąd komputera wskazywał na czujnik pedała hamulcowego. Błąd ten pojawia się bardzo rzadko, głownie w wilgotnych warunkach. Zastanawiam się czy może to być spowodowane zaśniedziałymi stykami lub czymś podobnym. Nie dobierałem sie jeszcze do niego. Czy mógłbyś wrzucić zdjęcie swojego starego czujnika i powiedzieć czy wymiana ogranicza się do tego co napisałeś powyżej? Nie ma tam jakiejś magii?

Z góry dzięki,
    Jacek

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Lubuskie :)
    Auto
    AR 166 2,5 V6 AR 156 2,4 JTDm 20V

Domyślnie

Panie, Panowie, odświeżam temat ,bo mi moja pszczółka zaczęła migać na żółto ABS i VDC oraz od czasu do czasu EBD na czerwono.
    Dodatkowo taki myk - odpalam auto, naciskam hamulec i zapala się lampka kontrolna - żółta żaróweczka. Co ciekawe, ta żółta żaróweczka zapala się kiedy włączam lewy kierunkowskaz (są sprawne) a jeszcze ciekawiej - kiedy włączę światła mijania przy właczonym kierunkowskazie i nacisnę hamulec - lampka kontrolna nie miga.
    Wracając do ABS,VDC, EBD - znajomy podpiął kompa i wyskoczyło - czujnik prędkości prawego koła C1201.
    Czytając inne posty zastanawiam się od czego zacząć... aku ma 3 lata, aut odpala na dotyk, czujnik hamulca , czujnik prędkości koła (najdroższa)? Bezpieczniki wizualnie sprawdzałem, kalibrację (skręt lewo prawo itd) również i nic.
    Kto ma jakiś pomysł ?