Witam. Mam pęknięta obudowę filtra powietrza. Czy do mojego JTD 8v 99r będzie pasowała obudowa od TS? Na fotkach z allegro wyglądają całkiem podobnie
Pozdrawiam
Witam. Mam pęknięta obudowę filtra powietrza. Czy do mojego JTD 8v 99r będzie pasowała obudowa od TS? Na fotkach z allegro wyglądają całkiem podobnie
Pozdrawiam
Tak
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Witam,
skorzystam, z okazji i się podepnę pod temat.
Ja mam AR 156 1.9 jtd 16v z 2003(wersja przejsciowa po lifcie wewnatrz, buzka starsza) i pytanie w sumie to samo: czy będzie pasowała obudowa do filtra powietrza z innej wersji silnikowej?
Z gory dzieki za odpowiedz
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez alfohalik ; 20-12-2009 o 20:27 Powód: dodanie informacji
Co by nie tworzyć nowego tematu też zapytam bo potrzebuje do 2,4jtd obudowę filtr powietrza i teraz pytanie czy od wszystkich modeli 156 będzie pasowała obudowa oczywiście mowa z tych sprzed FL.Jeśli nie to z jakich będzie pasować ? Mój rocznik 99 136koni.Dzięki z góry.
Obudowa od tsa pasuje, ale tylko puszka w którą wchodzi filtr, pokrywka, czyli zamknięcie obudowy nie pasuje, ze względu na montaż przepływomierza. To tak ku informacjiGdyż sam miałem problem z połamaną obudową, i zakupiłem właśnie od tsa, i niestety najważniejszy element nie pasował. Ostatecznie kupiłem od 2,4 jtd. Do 1,9 podejdzie tylko uszczelkę i blachy od przepływki trzeba przełożyć.
1,9 i 2,4 obudowy się różnią
do 2,4 pasuje tylko obudowa od benzynki 2,5.
Hmmm mi właśnie by sie puszka sama przydała bo góre mam dobrą tylko w puszce mam gwint urobiony i nie moge do konca go zamknąć:/
To weź grubsze wkręty. Ja miałem to samo i grubsze wkręty rozwiązały sprawę. A co do pękniętej obudowy to polecam pojechać do zakładu gdzie spawają plastiki. Ja miałem całą obudowę połamaną + spore ubytki i za 40 zł chłopaki zrobili obudowę jak nową praktycznie. Wiadomo że widać że była naprawiana, ale to nie ma wyglądać (bo i tak nie widać) tylko spełniać swoją rolę![]()
dział "zrób to sam " - jest patent
http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...powietrza.html