Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1234
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 40

Temat: AR 156 2.4JTD 136km wtryskiwacze czy pompowtrysk

mocherix
    Gość

Domyślnie

olej opałowy z orlenu uszlachetniony mixolem jest na pewno lepszy od szczochów na shelu, bp czy statiol uszlachetnianych benzyną

w moim jtd po przejechaniu 40.000 km wtryskiwacze i pompa wysokiego ciśnienia działa jak należy a i zimą odpala jak latem nigdy nie było problemu!
    Większość "prawdziwych" mechaników naprawiających diesle potwierdzi że lanie dobrego opału z mixolem nie powoduje takich awarii jak paliwsko z polskich stacji...
    Trzeba oczywiście uważać żeby nie nalać za dużo mixolu bo będzie lekko przykapcał i robił nagar w geometrii turbo.

Pomijając kwestie oszczędności jazdy na OO z mixolem to napewno nie skraca życia układu wtrysku i lepsze to niż lpg nawet w sekwencji bo troche żałośnie wygląda sportowa alfa stoi w kolejce po gaz pomiędzy oplem kadetem a polonezem

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Maciek-156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021

Domyślnie

A ile globalnie twój JTd już ma?
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)

Grubas300
    Gość

Domyślnie

DRODZY KOLEDZY
    ja leje i się nic nie dzieje i się dziać nie będzie jeśli jest wymieniany filtr paliwa raz na 3-4 miesiące .... wartość energetyczna opału jest większa niż na stacji.... na hamowni na opale pokazało 3 km więcej ....

Użytkownik Romeo Avatar Matt21
    Mieszka w
    Szopie
    Auto
    Po-Jeep Grand Cherokee - luźno spasowany, wysokoobrotowy 1.6 TS

Domyślnie

3km to błąd pomiaru praktycznie . Ja do swojej leje BP Ultimate lub Statoil Gold, a do tego jeszcze 200ml syntetycznego Castrola do 2t na pełen bak i od ok 40tyś km nie mam z układem wtryskowym żadnych kłopotów. Obecny przebieg to udokumentowane 225 tyś km, w moich rekach 55 tyś.
    DIESEL POWER - BEZ DYMU NIE MA OGNIA !!
    Honda CBR 929 - DYMU BRAK OGIEŃ POZOSTAŁ

Użytkownik Znawca Avatar sedici
    Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie

Cytat Napisał Grubas300 Zobacz post
    DRODZY KOLEDZY
    ja leje i się nic nie dzieje i się dziać nie będzie jeśli jest wymieniany filtr paliwa raz na 3-4 miesiące .... wartość energetyczna opału jest większa niż na stacji.... na hamowni na opale pokazało 3 km więcej ....

bać się trzeba odbarwianego opału a nie oryginalnego opału
    this is my truth tell me yours
    "Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
    http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Kąty Wrocławskie.
    Auto
    159,1,9Jtdm 200KM, Giulia 2018 - 280KM, Stelvio 2021- 280KM

Domyślnie

napisał mocherix
    [QUOTE]Pomijając kwestie oszczędności jazdy na OO z mixolem to napewno /QUOTE]

to na pewno zniwelują się po zatrzymaniu do kontroli przez UC (oczywiście nikomu nie życzę).

mocherix
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Matt21 Zobacz post
    200ml syntetycznego Castrola
    masz na myśli olej silnikowy czy specjalny dodatek do paliwa ? ja leje mixol bo dobrze się rozpuszcza w paliwie, kiedyś próbowałem z silnikowym ale on opadał na dno...

Cytat Napisał kaz156 Zobacz post
    to na pewno zniwelują się po zatrzymaniu do kontroli przez UC
    Jest ryzyko jest zabawa , wiele taxówek i co drugi traktor na wsi jeździ na OO i dają rade więc nie jest tak źle, auta dostawcze są narażone częstsze kontrole inspekcji w mojej okolicy inspekcja kontroluje głównie Litwinów i Ukraińców...
    Ostatnio edytowane przez mocherix ; 08-05-2010 o 19:32

look1990
    Gość

Domyślnie

[QUOTE=kaz156;319080]napisał mocherix
    Pomijając kwestie oszczędności jazdy na OO z mixolem to napewno /QUOTE]

to na pewno zniwelują się po zatrzymaniu do kontroli przez UC (oczywiście nikomu nie życzę).
    Zawsze można ukryć w aucie drugi zbiornik, a ten standardowy zostawić z normalną ropą do kontroli

Możesz zdradzić po co odkopujesz taki stary temat na dodatek nic do niego nie wnosząc?
    Moderator

Po 1 temat nie jest stary, a po 2 chciałem powiedzieć tutaj to, co uważam, że można i tu pasuje.
    Ostatnio edytowane przez look1990 ; 06-01-2011 o 01:30

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Słupsk,Wrzeście
    Auto
    156 2,4 JTD 136KM, AR159 SW 1,9 JTDm 150KM był DRIWTOWÓZ 1,6 GSI

Domyślnie

Niewierze!!! Kierowca alfy zachowuje sie jak włascicel starego sprowadzonego zniemiec szmelcvagena z małym przebiegiem. Gdzie podział sie szacunek dla naszych aut? Rozumiem czasy trudne ale opał.

look1990
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał TIO_2007 Zobacz post
    Niewierze!!! Kierowca alfy zachowuje sie jak włascicel starego sprowadzonego zniemiec szmelcvagena z małym przebiegiem. Gdzie podział sie szacunek dla naszych aut? Rozumiem czasy trudne ale opał.
    Pewnie nigdy tego nie zrozumiesz., gdyż nie byłeś w takiej sytuacji, że chciałeś spełnić marzenie, ale coś ci je ograniczało. W moim przypadku to horrendalnie drogie paliwo. Nasz kochany rząd niedługo nasz wszystkiego odzwyczai, tylko nie jedzenia i oddychania za sprawą cen. Tego się właśnie obawiałem, że po wejściu do Unii Europejskiej będziemy zasuwać w tym kraju, że o, a kasa za to słaba, a w dodatku życie coraz droższe. Oby tylko nie wprowadzili euro. W innym wypadku wyniosę się z tego kraju, bo nie am zamiaru napychać portfeli ludiom, którzy nic nie robią. Najlepiej było u nas do 2003 roku. Po tym czasie jest już coraz gorzej.