Strona 1 z 5 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 41

Temat: uszkodzony klucz PILNE!!!!

marcinv530erx
    Gość

Domyślnie uszkodzony klucz PILNE!!!!

Witam dzisiaj chciałem przenieść kluczyk a raczej jego wnętrznośći do nowej obudowy i ukruszyłem mały transponder immo przez co samochód teraz nie odpala mam pytanie jest możliwość innego odpalenia samochodu a jeżeli nie to co radzicie bo to był jedyny klucz czy taki zestawmi pomoże :http://cgi.ebay.co.uk/ALFA-ROMEO-156...item518dae5700

Użytkownik Znawca Avatar Izane
    Mieszka w
    Mysłowice- Śląskie
    Auto
    Alfa 159 1.9JTDm, MiTo 1.4 155KM Były: Alfa Romeo Giulietta QV TCT,Alfa Romeo 156 2.4JTD

Domyślnie

Zawsze można chyba (jeśli się dobrze orientuje), dorobić nowy klucz albo poprostu iść do ASO na zaprogramowanie nowego kluczyka (jeśli masz oczywiście CODE, bo jeśli nie to jest bardzo duży problem).

Także jeśli masz CODE do swojego Immo to dorobią Ci wszystko ładnie w Aso (a może i nawet gdzieś poza ASO i wyszłoby taniej, ale jak wspominałem nie orientuje się do końca)
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150@190 KM
    Alfa Romeo MiTo 1.4 T.B. 155KM
    Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde TCT '16

Alfa 156 2.4 JTD CF2 136@175 KM 370 NM Sportpack

"Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"

JFC
    Gość

Domyślnie

Myślę, że takim zestawem pewnie byś załatwił sprawę, ale to grzebanina z wymianą zamków itd.
    Najprościej z dokumentami samochodu do salonu/serwisu alfy i zamówić pojedynczy kluczyk do twojego samochodu po numerach nadwozia. Oczywiście wiąże się to z czasem, ale myślę, że w tydzień powinni załatwić (przynajmniej w Polsce tyle to trwa) koszt mniejszy i problemy mniejsze, najlepiej zapytaj zanim zaczniesz zamawiać używkę i rozbebeszać samochód.
    Zapomniałem dodać, że jeżeli masz kartę code, to powinieneś uruchomić samochód, w instrukcji opisana procedura wprowadzania kodu mechanicznie.
    Ostatnio edytowane przez JFC ; 19-01-2010 o 11:49

marcinv530erx
    Gość

Domyślnie

dzwoniłem do aso i chca miec samochód żeby zaprogramować klucze , koszty narastają .

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Maciek-156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021

Domyślnie

Zawsze możesz odpalić auto procedura awaryjną wklepując kod pedałem przyspieszenia
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)

JFC
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał marcinv530erx Zobacz post
    dzwoniłem do aso i chca miec samochód żeby zaprogramować klucze , koszty narastają .
    Oczywiście, że tak chcą, ale to w przypadku wymiany na nowy "czysty" komplet, zapytaj o pojedynczy klucz konkretnie do twojego samochodu.

marcinv530erx
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał JFC Zobacz post
    Oczywiście, że tak chcą, ale to w przypadku wymiany na nowy "czysty" komplet, zapytaj o pojedynczy klucz konkretnie do twojego samochodu.
    Nie ma innej możliwości tutaj w aso chcą samochód zamawiają klucz programują i do widzenia wszystko super tylko koszta ogromne jeszcze pytanie czy poprezdni właściciel nie majstrował nic z kluczykami bo to już porażka . O co chodzi z procedurą awaryjną czy ściema jakaś??

JFC
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał marcinv530erx Zobacz post
    Nie ma innej możliwości tutaj w aso chcą samochód zamawiają klucz programują i do widzenia wszystko super tylko koszta ogromne jeszcze pytanie czy poprezdni właściciel nie majstrował nic z kluczykami bo to już porażka . O co chodzi z procedurą awaryjną czy ściema jakaś??
    Sposób jaki opisuję nie wymaga żadnego programowania, klucz jest już zaprogramowany do twojego samochodu, odbierasz zamówiony, wkładasz w stacyjkę i jazda. Niestety widocznie trafiłeś na upierdliwca, albo nie chce im się. Co do odpalania awaryjnego, to tylko jak masz plastikową kartę (jak kredytowa) z nadrukowanym jakimś tam numerem. Kombinacja gasnącej i świecącej "marchewki" i odpowiednie naciskanie pedału gazu, ale to na krótką metę, wyobraź sobie, że samochód gaśnie na światłach i co będziesz stał i klepał pedałem przez 3-4 minuty.

Jeżeli nie masz instrukcji tu ściągnij: http://www.forum.alfaholicy.org/147_...meo_156_a.html
    strona 28 skanu...opisane.
    Ostatnio edytowane przez JFC ; 19-01-2010 o 12:47

marcinv530erx
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał JFC Zobacz post
    Sposób jaki opisuję nie wymaga żadnego programowania, klucz jest już zaprogramowany do twojego samochodu, odbierasz zamówiony, wkładasz w stacyjkę i jazda. Niestety widocznie trafiłeś na upierdliwca, albo nie chce im się. Co do odpalania awaryjnego, to tylko jak masz plastikową kartę (jak kredytowa) z nadrukowanym jakimś tam numerem. Kombinacja gasnącej i świecącej "marchewki" i odpowiednie naciskanie pedału gazu, ale to na krótką metę, wyobraź sobie, że samochód gaśnie na światłach i co będziesz stał i klepał pedałem przez 3-4 minuty.
    No właśnie niestety bede musiał wypić to piwo które sobie naważyłem nawet nie mam tej karty bo w angli nie była wydawana do samochodu nowego wzgledy ubezpieczyciela jakieś tam można ją uzyskać od dealera za opłatą oczywiście . No nic nastpnym razem jak sie bede nudził to sobie w dupie pogrzebie a nie w samochodzie najciekawsze jest to że mając jeden klucz wogóle sie tego podjełem .

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar bubu321
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    G 1.4 MA 170CV ECU Nexus 8GMF

Domyślnie

- szkoda że auto nie w Polsce, puszka immo na stół, dobry elektronik i kody do kluczyka masz.
    - potem programowanie transpondera (pestki) i jak sie ma szczeście to mozna kluczyk zakupić surowy.
    + e-Niro KIA 64 kWh battery, 200CV, 400 Nm