Witam mam do was pare pytań chce założyć do swojej alfy poduszki powietrzne kierowcy i pasazera mysle nad poduszkami zdemontowanymi z innego auta reszte planuje kupic nową czyli sensor iii .. własnie czego jeszcze potrzebuje zeby cały system poduszek był nowy ( poduszki zdemontowane tak jak pisałem wczesniej ) prosze o pomoc . Czy taka operacja jest kosztowna i wymaga wiele czasu . Dzwoniłem do aso do KRakowa i przemiły pan powiedział mi ze za 10 tysięcy złotych mi założą .....parsknołem śmiechem i się rozłączyłem oni chyba maja nie równo pod sufitem ;/;/.
Może na początek się określ, jaka to alfa (niby w temacie jest 156, ale przecież one miały już seryjnie co najmniej jeden Airbag) i dlaczego chcesz je montować? Wybuchły, czy nie było wcale?
Nie ma zbyt szybkich aut.... są zbyt wolni kierowcy.
Poszukaj poduszek na allegro i sensor odpowiedzialny za ich włączenie. Najlepiej zadzwoń do "Szwagrów" z Ciechanowa (są na Allegro i tutaj na forum też do nich gdzieś był numer, tylko musisz poszukać), oni powinni mieć to wszystko. Po zmianie sensora i montażu poduszek musi Ci ktoś błędy wykasować i będzie ok. Poza tym sprawdź czy nie masz wystrzelony napinacz pasa bezpieczeństwa, bo on też przy uderzeniu czoło-bocznym często wystrzeliwuje.
Natomiast pytania o opłacalność jakoś nie rozumiem. Skoro chcesz zaoszczędzić kilkaset złotych i mieć świadomość, że przy ewentualnym wypadku Ci poduszki nie zadziałają, to nie ma sprawy.
Nie ma zbyt szybkich aut.... są zbyt wolni kierowcy.

nie chodzi o oszczednosc tylko gdyby to kosztowało 4 tys zł to zwyczajnie mnie nie stac na to. ok wielkie dzieki za pomoc
![]()

a na ile cię stać ?

Bo ja wiem1000zł góra 1500 na chwile obecna
![]()

chyba na same poduchy
ale ja się tam nie znam

Witam to znów ja. Na wstępie chciałem podziękować andro34 za numer do Panów szwagrów
. a wiec tak poduchy z sensorami i napinaczami pasów 110 zł z rabacikiem
sama usługa w ASO ganinex katowice 300 zł z diagnostyką
. Myslę ze sie opłaca co wy na to ??
---------- Post dodany o godzinie 18:03 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 18:01 ----------
1100 nie 110 sorki pomyłka![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki