Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Temat: xenony - montaż

newalf
    Gość

Domyślnie xenony - montaż

...........
    Ostatnio edytowane przez newalf ; 21-04-2010 o 10:04

patryk520
    Gość

Domyślnie

wtyczki są inne, trzeba przerabiać

newalf
    Gość

Domyślnie

..........
    Ostatnio edytowane przez newalf ; 21-04-2010 o 10:04

jp090582
    Gość

Domyślnie

mialem kiedys podobny problem, ogolnie lampy w 156 po lifcie swieca tragiczne...koszt xenonow to okolo 1700 zł plus montaz...kostki sie roznia znacznie najlepiej miec orginalne te ktore powinny byc wraz z lampa xennonowa,doswiadczony fachowiec montuje je caly dzien (koniecznie trzeba odkrecic osłone silnika no i zderzak) wspomne jeszcze ze konieczna jest ingerencja w komputer alfy trzeba przestawic w nim ze teraz podłaczony jest xenon pozdrawiam!

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Gereme
    Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    Była Alfa Romeo 156 Ti 1,9 JTD 16V SportWagon, obecnie jest Alfa Romeo BRERA 2.4 JTDm 210 KM

Domyślnie

Porozmawiaj z kolegą alfa16v robił taką przeróbkę u siebie, pewnie podzieli się swoją wiedzą na ten temat.
    ...no ALFA, no fun !!!

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Kontrolka spalożej żarówki nie zaświeci się, dlatego, że nie obejmuje świateł mijania.
    Chcesz wymieniać ksenon w Alfie po fl, czy w starszym modelu 156?
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Użytkownik Znawca Avatar Kali_33
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 2.0TS 1997

Domyślnie

Cytat Napisał newalf Zobacz post
    małe pytanko, czy ori xenony są p&p ? stare zwykłe wyciągam, xenony montuję i działa? czy wtyki są te same? czy jednak trzeba coś przerabiać? kal wygląda sprawa znapięciem lamp czy kontrolka spalonej żarówki nie będzie szaleć?

proszę o zorientowanych w temacie o słowo
    wtyczki pasują od pandy, z poziomowaniem trzeba porzeźbić, jak sie zrobi cieplej to sobie założe, w komputerze nic nie trzeba przestawiać, chyba że po FL coś się zmieniło

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR Spider 2.0 TS; AR Giulia 2.0 280KM

Domyślnie

Witam.
    Tak jak Panowie napisali, przerabiałem ten temat na jesieni i w chwili obecnej mam jeszcze zamontować tylny pozycjometr.
    Wtyczki faktycznie się różnią, ale można je dostać np. z Fiata Pandy (wtyczki do reflektorów oraz połączeniowe tylnych drzwi ze słupkiem środkowym i ostatnio widziałem również jako wtyczki do reflektorów z nowej Bravy) i tylko we Fiacie występują jako części zamienne bo do Alfy dostaniecie tylko jako cała wiązka (kosmiczna cena !!!!) najlepiej jest poszukać w rozbitkach, bo cena nowych wtyczek + osobno piny jest wysoka. I aby nie niszczyć oryginalnych wtyczek od "starych" lapm to potrzene są jeszcze gniazdka takie jak są w reflektorach np. Alfy 145/146 (dzięki takiej przejściówce w każdej chwili można wrócić do starego systemu świateł).
    UWAGA !!! na własnej skórze przerobiłem montaż palników "MAXFLUX KOREA" za cenę 150 szt. i mogę ostrzec, że te przetwornice nie tolerują zamienników tylko oryginalne Philipsy lub Osramy. Mnie po trzech dniach padła najpierw jedna (i oczywiśce żona dostała mandat bo "chłopaki" się napatoczyli) a następnego druga przetwornica. Koszt naprawy to 80zł za szt. + nowe oryginalne palniki Osram ok. 250 zł /szt. Dlatego przestrzegam bo szkoda kasy i właśnie taki wypadek jak opisałem miałem na myśli piszą, żeby zrobić przejściówki które umożliwiają powrót do "starego"systemu oświetlenia (samemu to do 3 godz. roboty ponieważ trzeba opuścić obie strony zderzaka itd.).
    Oczywiście mogę załączyć chemat (rozrysowany tak aby można się było łatwo połapać)
    Sprawa z pozycjometrami i spryskiwaczami to osobna działka.
    Jeśli nadal Panów interesuje ta przeróbka to postaram się ją opisać w następnej wiadomości (jest już 0.45 i idę spać ).
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez alfa16v ; 02-02-2010 o 00:49

Użytkownik Romeo Avatar cuoreventi
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa 156 2.0 JTS 16v

Domyślnie

Interesuje interesuje, mnie zwłaszcza jak najbardziej jako alternatywa dla Hid'ów

newalf
    Gość

Domyślnie

..........
    Ostatnio edytowane przez newalf ; 21-04-2010 o 10:05