Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale 156 - Alfa Romeo 156 zadebiutowała na rynku w 1997. Jest najbardziej udanym handlowo modelem Alfy z lat 90. 156 zdobyła wiele wyróżnień w tym najważniejsze - Car Of the Year 1998. Montowano w niej silniki Twin Spark, 2.5 V6 (Internation Engine of the Year 2000), 3.2 GTA, JTS, JTD i JTDm. Do dziś 156 jest najpopularniejszym modelem Alfy na polskich drogach.
Użytkownik Ogier
Znikający wyświetlacz
Witam, to mój drugi temat odnośnie mojego autka, mam pytanie, gdyż mój wyświetlacz na konsoli środkowej (wnętrze po lifcie) na początku jest ok i w ogóle, a później gdy auto się nagrzeje wszystko się rozmazuje, zanika nic nie widać. Dziwny objaw bo jak jest zimno na początku to jest wszystko ok. Mógłby ktoś coś podpowiedzieć?? Autko kupiłem parę dni temu z paroma mankamentami, i zanim cokolwiek zrobię chcę się zwrócić do was. Nie działa jeszcze tylnia wycieraczka i prawa szyba z przodu, może koledzy tez coś podsuniecie, nie będe zakładał nowego tematu.
Użytkownik Romeo
Użytkownik Ogier

Dziękuję bardzo kolego, za podrzucenie wątków, one już zostały przeze mnie przeczytane. Tylko że nikt nie rozwiązał tago problemu, szukałem na allegro tych wyświetlaczy, ale nie wiem czy ich tam nie ma, czy ja porpstu nie mogę ich znaleźć...
Użytkownik Alfa i Omega

Nie wiem...nie wiem jak jest w Ali ale w w starszych BMW z bursztynowym wyświetlaczem (mowa o kolorze) problemem był polaryzujący ekran, czyli coś a'la folia która pod wpływem ciepła zmieniała kąt widzenia wyświetlacza. Wiem tylko tyle, że udawało się ją niejednokrotnie podkleić prawidłowo i problem znikał, może w Ali jest podobnie?
Użytkownik Ogier

Może ktoś się uporał z tym problemem?? Może ktoś zna magika co umie to zrobić, bo ewidentnie jest to śmierdząca srawa...
Użytkownik Maniak resoraków

Czytając doświadczenia innych użytkowników można przyjąć, że wyświetlacze źle znoszą ciepło, więc może w jakiś sposób można by spróbować "odizolować" ekran od ciepłego powietrza np oklejając go tam od środka jakimś materiałem, mi na myśl przychodzi taka "pianka" której używa się pod panele podłogowe lub czymś podobnym co sprawi, że powietrze nie będzie miało kontaktu z ekranem ???
Użytkownik Alfa i Omega

Sam wyświetlacz nie, natomiast polaryzacyjne filtry, warstwa refleksyjna, tworzące "ekran" tak podejrzewam, że ich "praca" powoduje ową usterkę, której jednak w swojej 147mce nie zaobserwowałem.

Pisałem w temacie o wyświetlaczu już... ale widzę kombinujecie na własną rękę, może wykombinujecie.. JEDNAK rozmawiałem z elektronikiem który robi wyświetlacze w samochodach/radiach/komórkach no wszystko co ma wyświetlacz.. mówił że nasz InfoCenter jest tak zbudowany że nie sposób tej płytki naprawić, po prostu z upływem czasu się te pixele "psują" i jest to nie do naprawienia. Jeśli chodzi o izolację od ciepła - ok, dobry sposób.. tylko co Wam da zaizolować od tyłu? A z przodu to sobie nie wciągnie temperatury? Tak samo wciągnie, i bedzie efekt ten sam, a owijać wyświetlacz z każdej strony mija się z celem bo jak na niego patrzeć
.
Jedyny, sensowny pomysł to:
1. a) kupić wyświetlacz NISKI z NISKIM "domkiem" i zamontować - podobno są już bez wad.
b) podłączyć inny wyświetlacz, żeby zbierał dane "z kabla" - jak to zrobić? nie wiem..
Pozdrawiam!
Użytkownik Dwusuwowiec

Napisał
Qki 
Pisałem w temacie o wyświetlaczu już... ale widzę kombinujecie na własną rękę, może wykombinujecie.. JEDNAK rozmawiałem z elektronikiem który robi wyświetlacze w samochodach/radiach/komórkach no wszystko co ma wyświetlacz.. mówił że nasz InfoCenter jest tak zbudowany że nie sposób tej płytki naprawić, po prostu z upływem czasu się te pixele "psują" i jest to nie do naprawienia.
Można o tym poczytać na necie.
"Nieważne, czym jeździcie obecnie, i tak stracicie dla Alf głowę. Ja straciłem" - "Nie zatrzymasz mnie" Jeremy Clarkson

Napisał
alienek 
Można o tym poczytać na necie.
No właśnie przeczytałeś..
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Tagi dla tego tematu
Uprawnienia