Witam serdecznie wszystkich alfoholików. Znów proszę Was o pomoc .Zgasiłem auto pod domem i dziesięć minut później już nie odpaliła. Cały czas pali się kontrolka code. Moja alfa to 1.6 T.S z 2000r . Podejżewam że coś zwaliło się w immo . Komputerem nie można zkomunikować się urządzeniem immo nie wiem co dalej robić. Proszę i podpowiedzi , a może da się to jakoś w ogóle wyłączyć .![]()
Masz kartę kodową do immo?
Nie ma zbyt szybkich aut.... są zbyt wolni kierowcy.
czasem mam ten sam blad. chociaz bardzo rzadko. odkrylem, ze jezeli porusze lekko bezpiecznikami to kontorla gasnie i odpala. jak bylem u Pabla na wymiane rozrzadu to cos wspominal, ze chyba trzeba jakas antenke w stacyjce od immo wymienic

Zanim zaczniesz coś wymieniać, to najpierw sprawdź, czy jest styk we wtyczce od antenki immo. Głęboko pod kolanami kierowcy jest puszka immo, dochodzi do niej płaski kabel antenki zakończony małą wtyczką, podobną do telefonicznej, wyjmij tę wtyczkę, popsikaj czym trzeba i wsadź z powrotem - być może to wystarczy.
adlerkm thanked for this post
nie mam karty kodów poniewąz nawet mi do głowy nie przyszło przy zakupie samochodu że będzie mi takie coś potrzebne. Mam tylko dwa kluczyki i oba nie chcą odpalić mi samochodu
---------- Post dodany o godzinie 23:20 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 23:17 ----------
Antenkę też sprawdziłem jest podłączona w kostkach jest czysto
---------- Post dodany o godzinie 23:25 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 23:20 ----------
Czy to w ogóle jest normalne że tak nagle zdechł immo ? A może jakiś bezpiecznik albo coś. Co prawda bezpieczniki sprawdziłem ale może są gdzieś schowane te od immo. Moja Alfa jest z takim kodem 67601
---------- Post dodany o godzinie 23:28 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 23:25 ----------
I jeszcze jedno. Dziwne jest to że nie mogę połączyć się KTS z immo

No to masz poważny problem, jeśli to nie jest antenka. Musisz chyba tylko na lince lub na lawecie dojechać do jakiegoś elektronika, albo zlecić ASO odtworzenie karty kodowej i odpalić procedurą awaryjną.

Sama karta sprwy nie załatwi, ale znając kod elektroniczny istnieje możliwość odpalenia samochodu tzw. procedurą awaryjną. Polega to na wprowadzeniu poszczególnych cyfr kodu za pomocą pedału gazu, gdzy miga lampka MIL. Procedura ta jest opisana w każdej instrukcji. Niestety, użytkowanie samochodu byłoby w ten sposób bardzo utrudnione bo trzeba by to robić za każdym uruchomieniem silnia.
A co będzie jak źle wprowadzę kod trybem awaryjnym ?
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki