Dzisiaj sciagnełem tapicerke w bagazniku i znalazlem taka kostke jak na foto. Ktos moze wie do czego ona słuzy??
Dzisiaj sciagnełem tapicerke w bagazniku i znalazlem taka kostke jak na foto. Ktos moze wie do czego ona słuzy??
gdzie dokładnie ta kostka jest umiejscowiona?
jeśli w okolicach tylnego zderzaka to może to być kostka do modułu czujników parkowania,instalacji haka holowniczego.
jeśli w pobliżu tylnych siedzeń to może być od subwofera lub zmieniarki.
moja druga ulubienica...
ta kostka znajduje sie przy tylnym lewym kole. instalacja haka odpada bo hak mam i instalacja jest juz podlaczona...
Ja bym obstawiał, że to coś związanego z audioMoże miałeś zmieniarkę lub subwoofer, ale poprzedni właściciel wymontował i pozostały tylko kable. Masz może znaczki BOSE na gwizdkach (przy klamkach do otwierania drzwi)?
mi tez to na zwiazane z audio wyglada chodz do konca pewnien nie jestem Z![]()
no wlasnie nie mam znaczkow Bose. a poprzedni wlasciciel mial jakis sprzet audio wsadzony bo znalazlem pod tapicerka chyba kabel od masy od wzmacniacza....
Generalnie kostka jest alfowska tak więc to nie od audio skoro poprzedni właściciel miał jakieś dołożone - bo chyba nikt sobie takimi kostkami sprzętu nie podpinaChyba, że w fabryce kładą kable nawet jeżeli nie ma subwoofera/zmieniarki na wyposażeniu
Na pewno nie jest to kabel od poduszki, bo po pierwsze wywalałby ci błąd, a po drugie wszystkie od bezpieczeństwa są żółte.
Co do kolegi od czerwonej kostki to ze względu na umiejscowienie może to od czujnika temperatury, który to jest w lusterku pasażera. Zapewne to od jakiegoś "bajeru" który był w opcji.
Może wypowie się jakiś spec od elektroniki w alfach![]()
Dzisiaj sprawdzilem do czego jest ta kostkaJest to od audio
Sa w niej 2 kanaly z sygnalem i prawdobodobnie zasilanie do wzmacniacza w subwooferze Bose. Moze ktos ma fotki subwoofer bose od strony kostek??
To nie jest kostka od systemu BOSE, ponieważ w bagażniku znajduje się wzmacniacz całego systemu a nie tylko subwoofera i łącze do wzmacniacza zawiera kilkanaście przewodów.
Z tego co znalazłem w eLearn jest to kostka do podłączenia subwoofera w SW ale nie od systemu BOSE
poniżej schemat systemu audio łącze P92 to jest łącze do subwoofera
P20 - radio
P45 - left tweeter
P46 - right tweeter
P35 - left front
P36 - right front
P40 - left rear
P41 - right rear
P92 - subwoofer
P75 - cd changer
Ostatnio edytowane przez tomand ; 05-06-2010 o 21:19