Witam jak w temacie...Jakie macie tarcze i klocki, i jakie polecacie? Ogrzebałem stare posty ale jakos wypowiedzi forumowiczów do mnie nie przemawiaja.CZekam na wasze zdanie
Witam jak w temacie...Jakie macie tarcze i klocki, i jakie polecacie? Ogrzebałem stare posty ale jakos wypowiedzi forumowiczów do mnie nie przemawiaja.CZekam na wasze zdanie
Meravigliosa Creatura-ar156
Jaki masz budżet? Bo wiesz, można kupić za 300zł i za 15.000zł...
Przód, tył, komplet?
Witam, ja na przodzie jak i na tyle mam zestaw Mikoda + TRW. Co dziwne na przodzie nic nie piszczy, a tył lekko popiskuje (może się jeszcze do końca nie ułożyły)Ogólnie do tej pory jest pięknie ładnie
![]()
Cześć, mam na imię Mateusz i jestem Alfaholikiem
przod Mikoda wentylowane z klockami TRW i nic nie piszczy, ale juz z tylu TRW I klocki TRW i cos po dluzszym postoju popiskuje, ale ustaje po czasie do tego plzn TRW dot.4 i hamulce hamuja jak brzytwa
Też zastanawiam sie nad tą mikodą, cena bardzo atrakcyjna...Od dawna ją macie??
A reszta na czym jeżdzi i co poleca??
Budżet raczej skromny...Powiedzmy do 1000 za całosć, czyli tył + klocki i tak samo przód.
Meravigliosa Creatura-ar156
Mnie również hamuje MIKODA, z tym, że nacinana i nawiercana, a do tego klocki FERRODO, tylko nie pamiętam, który to model, ale nie jakieś specjalnie drogie. Niektórzy mówią, że nacinana i nawiercana tarcza nic nie daje, a szybciej się zużywa. Ja na swoich przejechałem jakieś 15.000km i na razie rant na tarczy nie jest wyczuwalny, a mieszkam w górach...
Co do jakości hamowania, to jest super. Stosunek ceny do jakości jest rewelacyjny. Niedługo czeka mnie wymiana tyłu i również zdecyduję się na taki zestaw.
Pozdrawiam.
- Rafał
P.S. tak mi się przypomniało... Chociaż nie wiem co byś założył, to i tak trwałością nie przebijesz Skody 120 GLS mojego taty: 975.000km i wciąż oryginalne tarcze hamulcowe![]()
podłącze się do tematu.
A tarcze Mikoda kupował ktoś ze strony www.mikoda.pl ??
pozdrawiam
Andrzej
Ja mam te Mikody + TRW przód od Sierpnia i hamują dobrze, bez bicia, czy tym podobnych
To opowieść na zupełnie inny temat, ale powiem Ci, że właśnie tą Skodą z przyczepką tato wielokrotnie robił trasę na odcinku 900km, przy czym "zestaw" był obciążony 1,2t (worki z kaszą kukurydzianą).
[sorry za OT]
tak, kupowałem na stronie internetowej.
Pozdrawiam.
- Rafał