• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Wyłączenie automatycznej klimatyzacji

• Autor wątku Autor wątku 17bobek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
1

17bobek

Guest
witam. jak zaprogramować klime aby nie włączała sie automatycznie gdy obniże temperature tylko żebym załączał ręcznie? 156 2,4 jtd 1998r

wg instrukcji :

ustaw kluczyk w pozycji Stop (włóż do stacyjki);
ustaw pokrętło temperatury na max;
ustaw pokrętło nawiewu w pozycji zero;
ustaw pokrętło strumienia powietrza w pozycji pierwszej, na wprost pasażerów;
ustaw kluczyk w stacyjce w pozycję MAR (o jeden stopień do przodu bez uruchamiania silnika);
pokrętłem siły nawiewu wykonaj sekwencję: Auto-0-Auto-0;
przekręć kluczyk w stacyjce w pozycję Stop.
Powtórzenie tej procedury przywraca tryb automatycznego załączania się klimatyzacji

Tak gwoli uzupełnienia, jeżeli po tych krokach:
ustaw kluczyk w stacyjce w pozycję MAR (o jeden stopień do przodu bez uruchamiania silnika);
klima będzie załączona, procedura może nie zadziałać - wyłącz przyciskiem i wykonaj pozostałe kroki. W moim przypadku dopiero wtedy zadziałało.

było już wiele razy na ten temat - użyj szukajki

Dzięki, myślałem, że nic nie da się z tym zrobić. Imo post powinien wylądować w Zrób to sam. :)

No to podziękujcie koledze bocian za cenną informację, wciskając z lewej strony DZIEKI!.

Zaraz Moderator przypomni obowiązujące zasady na forum. (kliknij w "dzięki" jak pomogło)

Ostatnia edycja:
kliknij przy moim poście "dzięki" :P o ile jest ta opcja przy moim poście
( bo u mnie nie przy wszystkich ją wyświetla - dziwne w sumie )

Ostatnia edycja:
wg instrukcji :

Robie wszystko tak jak w instrukcji przy procesie MAR ona juz mi sie sama uruchamia gdy koncze to wyszstko tak jak w instrukcji ona sie sama uruchamia moze cos innego :/ ??

wybaczcie że odkopuję stary temat ale może komuś się przyda :) Mi zadziałało dopiero gdy wyłączyłem klimę przed ostatnim krokiem, a więc tak wyglądało to u mnie:
wyłącz ręcznie klimatyzację

Motyla noga, u mnie nie działa :mad: Próbowałem sposobu wg instrukcji z jak i bez wyłączania ręcznie klimatyzacji na końcu lecz klimatyzacja wciąż się sama załącza.

Macie jakieś inne pomysły jak ją wyłączyć? Może da się to zrobić kabelkiem za pomocą FES lub innego programu?

Włączyłem sobie ten pseudo automat i niby fajnie, ale klimatyzację uruchamia zawsze, nawet jak przy 12 stopniach na zewnątrz nastawiam na 23 w środku, dalej mnie mrozi. Na dodatek jakaś lipa, bo po schłodzeniu powinno wyłączyć sprężarkę a tutaj chodzi ona cały czas.... pytam więc gdzie ten automat niby jest?

kolego klima jak masz włączoną to pracuje cały czas a jak ustawisz cieplej to podgrzewa powietrze a w połączeniu z działającą klimą osusza ci powietrze żeby ci szybki nie parowały.

Ja mam pytanie czy w wersji po FL też można wyłączyć automatyczne uruchamianie się klimy??

Amortyzatory
Powrót