Witam potrzebuje namiary na sklep gdzie można kupić przegub zewnetrzny do mojej alfiki 156 1.6 z 1998 roku. SPRAWA NAJWYzSZEJ WAGI potrzebuje ten przegub jak najpredzej. Niestety przegub nawalił w najmniej oczekiwanym momecie. Alfunie musze miec zrobioną na już. Więc goraca prośba o jakieś namiary na na przeguby.
Ostatnio edytowane przez Superjahu007 ; 09-09-2009 o 21:59
RAFAL.M
Dziękuje bardzo naszym forumowiczom za wyczerpujące adresy sklepów i miejsc gdzie można nabyc przeguby. Dostałem tyle informacji że poprostu nie nadążam ze sprawdzaniem adresów.
RAFAL.M

Czy to przegub??
Przy ruszaniu podczas skrętu w lewo cos stuka w prawej przedniej części samochodu. Gdy ruszam i skręcam w prawp, wówczas nie słychać stuków. Poza tym podczas jazdy na wprost w tej samej części samochodu słychać ciche chrupanie, grzechotanie, szum - jednak to raczej nie łożysko... (bliżej nie określony dźwięk).
Wymieniłem całe przednie zawieszenie, więc elementy jak wahacze górne, dolne, czy łączniki stabilizatora odpadają. Co może być przyczyną jeszcze raz opiszę: stukania podczas ruszania przy skręcie w lewo z prawej przedniej strony ( przy skręcie w prawo nie występuje).
Jeśli to przegub, to który: wewnętrzny, czy zewnętrzny?
W jaki sposób na 100 %zdiagnozować tą usterkę?
Jakiej firmy przegub (jeśli to on) kupić?
http://allegro.pl/search.php?string=...&change_view=1
Proszę o poradę.
Pozdrawiam.
- Rafał
Mogłeś do nas podjechać, sprowadziłbym z dnia na dzień.
Mogłeś też napisać na priv, ewentualnie mogę Ci dać mój numer telefonu na przyszłość![]()
vrrroooom.!
zapytaj jeśli potrzebujesz częściNOWE, paragon/faktura
telefon: 511 783 811

Skoro nikt nie jest mi w stanie pomóc, dzisiaj jadę na sprawdzenie do mechanika co to za stukanie, czy jest to przegub, a jeśli tak, to który.
Kol. Puotek możesz zapodać mi Twoje ceny przegubów oraz producentów na prv? Moja AR to 1.8 T.S. 2002r prod. sedan of course
Pozdrawiam.
- Rafał

UP.
Jakiego producenta przegub kupić, żeby był dobry, ale żeby nie przepłacić...?
Co sądzicie o przegubach:
- MG,
- Holzer,
- GSP,
- SPIDER,
- HART.
- GLO.
Tyle tego, że nie wiadomo co wybrać.
Cenowo skłaniałbym się do GM, pytałem sprzedawcy, mówi, że od 4 lat sprzedaje te przeguby i sprzdacje ich sporo, ale póki co nie było reklamacji.
A jakie są wasze doświadczenia z tymi producentami?
Pozdrawiam.
- Rafał
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki