Takie coś wypadło mi z okolicy kolumny kierownicy/pedałów. Ktoś wie co to jest? Można bez tego jeździć?
![]()
Takie coś wypadło mi z okolicy kolumny kierownicy/pedałów. Ktoś wie co to jest? Można bez tego jeździć?
![]()
Ostatnio edytowane przez jjb ; 24-07-2010 o 15:25
Fajnie tylko o co chodzidaj fotke bedzie łatwiej, o wiele łatwiej
![]()
Pekła ci sprężynka dwustronnego działania podnosząca pedał sprzęgła - kosztuje w ASO 15zł, a jak masz trochę pojecia to sam założysz - w dziale "Zrób to sam" jest manual
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Możesz poszukac na forum, nawet ostatnio było![]()
czy ten manual odnosnie sprezynki jescze jest bo jakos nie moge go znalezc???
Wkładasz ta sprężynę na wciśniętym pedale.
za wiele mi to nie mowi ale dzieki jakos sobie poradze. ja u siebie mam tylko ten taki silownik ktory jest wewnatrz sprezyny ;/
hahaha, dokładnie taki sam temat zakładałem rok temu:
http://forum.alfaclub.pl/viewtopic.php?t=17707
a nie wiesz czy w moim 1,9 tez taka ma byc? bo odkad ja kupilem juz jej nie miala, pewnie wypadla i juz jej nie zalozyl poprzedni wlasciciel, a wlasnie sprzeglo jest ze dwa cm nizej niz hamulec i ma jakby za duzy opor przy wciskaniu.
Jak nie ma to kup i zamontuj, bo ona pełni 2 funkcje raz, że trzyma pedał w górze nie powodując uszkodzeń elementów sprzęgła (jak w przypadku jazdy z nogą opartą na pedale sprzęgła), a dwa, że po częściowym wbiciu sprzęgła obraca się ona ułatwiając jego pełne wciśnięcie.