• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

156 selespeed problem z biegami

• Autor wątku Autor wątku borsuczi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

borsuczi

Guest
witam jestem swierzym posiadaczem wloszki,mam problem i na forum nie widze konkretnej odpowiedzi.moja alfa ma czasem problem ze zbiciem biegu 2 na 1 czasem nie moze zbic a wtedy wskakuje luz i juz koniec musze wylaczyc silnik ,uruchomic ponownie i dopiero moge jechac,czasem tez wrzuca biegi jakby na pol sprzegle ze przy zmianie strasznie rosna obroty.prosze o wyczerpujace odpowiedzi i gdzie sie udac do warsztatu w poznaniu?

Polecam Ci ASO NAGÓRSCY:

A.S.O. NAGÓRSCY
UL. PÓŁNOCNA 33
ŁĘCZYCA
62-051 WIRY
TEL (061) 8 10 65 83
(061) 8 10 67 60
fiat.nagorscy@tk.com.pl
Właściciel serwisu to zapalony Afaholik. Sam ma 7 ALF, z czego 5 zabytków. Podjedź do nich, znaja się na rzeczy i dużo nie biorą jak na taki warsztat. A po naprawie jeszcze furę ci umyją.

Zapraszamy od poniedziałku do piątku w godzinach od 7:00 do 17:00
http://www.asonagorscy.best.net.pl/

ŁADNA KRYPTOREKLAMA!!!

ale czy to dozwolone na tym forum??

bo jak tak, to ja też się poreklamuje:)

ŁADNA KRYPTOREKLAMA!!!

ale czy to dozwolone na tym forum??

bo jak tak, to ja też się poreklamuje:)

jaka kryptoreklama? , odwiedź dział polecani mechanicy, tam masz wiele różnych informacji odnośnie polecanych mechaników. Mnie tam nie zależy, ja jestem klientem i z czystym sercem polecam, bo wczoraj odebrałem auto po wymianie wahaczy i jestem baaardzo zadowolony.

dziekuja za pomoc panowie jutro za dzwonie i umowie sie na wizyte.po naprawie oczywiscie wszystko opisze by inni mieli tez jakas podpowiedz

jest w piatek rano jade na diagnoze mechanik konkretny cena podpiecia pod kompa i regulacji 150zl maja czesci uzywane czyli uf ,mozna w tyl selespeed wymienic praktycnie wszyskie czeci oprocz sekcji hydraulicznej mam nadzieje ze u mnie wystarczy tylko ''uczenie skrzyni zmieniac biegi'' .po wizycie w warsztacie opisze wszystko pozdrawiam

---------- Post dodany o godzinie 19:06 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 19:04 ----------

a w srode to wogole taka przygoda ze zaczal mi mrugac 'n' na srodku skrzyzowania!

borsuczi tez tak miałem z selespeedem , sprawdź sobie przekaźnik mocy czy nie podaje złego napięcia na pompkę oleju do selespeeda bo z tymi rzeczami są niezłe jajca. Mi nawet nie zawsze wsteczny wskakiwał. Tam jest duuużo do skontrolowania bo to bardzo skomplikowane. pozdrawiam.

witam odebrałem juz moja alfe z warsztatu w wirach-łeczyca.mechanik konkretny,pan Piotr. a wiec podłaczył sie pod kompa i wyszło ze jest bład połaczenia elektr. miedzy skrzynią a silnikiem i wymienił jakąs kostke do tego regulacja nasadki sprzegła i odpowietrzenie calego układu.Auto smiga jak na razie zobaczymy co bedzie działo sie dalej.dziekuje wszyskim za pomoc i pozdrawiam

---------- Post dodany o godzinie 22:15 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 22:15 ----------

woland a smigasz jeszcze ta alfa?

Tak śmigam ,tyle że sprzęgło mi się kończy i mam teraz wymianę, po tym mam nadzieję że wszystkie problemy pójdą w zapomnienie. Ogółem Alfka świetnie się zbiera ,wciska w fotel aż miło tylko to sprzęgło męczy już dość często.
Teraz ją jeszcze troszkę podleczę i będzie jak z fabryki:D pozdrawiam.

a jakie masz objawy tego kończacego sprzęgła?duzy koszt bedzie?no zbiera sie konkretnie:)petarda!bmw kiler:) hehe długo jusz masz alfe? odpukac moja po naprawie dobrze chodzi polecam ten warsztat.jestes z poznania moze?

Hej , a więc po 1 sygnały są tego typu że nie chce mi zawsze wskakiwać R, albo nie chce mu się 1 wrzucić z postoju a po lekkim zahamowaniu wyrzuca mi na N . Obroty mi tez falowały ale fachowcy (nareszcie) choć drodzy ,to doszli do ładu z tym. Sprzęgiełko podciągnęli 7 mm ale czasem jest zgrzyt przy wrzucaniu biegów co oznacza ze już najwyższy czas na konieczną zmianę w mojej Belli. W przyszły wtorek zamierzam ją dać do pieszczenia :D poza tym tip top, jeździ masakrycznie szybko i dynamicznie ,co cieszy każdego właściciela Włoszki:D a mam ją od maja tyle że mało się nią cieszyłem za sprawą fuszery jednego mechanika, którego już kiedyś w jednym poście wymieniłem z nazwiska. Niestety nie jestem z Poznania, ale z Wielkopolski także troszkę dalej bo Malanów niedaleko Turku. Czy BMW Killer to nie wiem, ale raczej będę unikał wyścigów i katowania mojej ślicznotki, wolę jak już jechać szybko, to sam dla siebie nie aby coś komuś udowadniać i ścigać się z podrasowanymi antykami. Pozdrawiam i szerokiego uśmiechu do foto radaru.:D

Napisz mi ile ci zostało jeszcze trzpienia w tłoku?
Jaki olej masz w skrzyni?Firma itd.
tak z ciekawości.
Aha a to sprzęgło co chcesz je kupić to zwykłe czy do ss?

---------- Post dodany o godzinie 22:43 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 22:42 ----------

ŁADNA KRYPTOREKLAMA!!! ale czy to dozwolone na tym forum?? bo jak tak, to ja też się poreklamuje
A co chcesz reklamować?

Sprzęgiełko do SS muszę założyć ,polecają mi Valeo , trzpienia nie wiem ile mam ,wiem ze podciągnęli go 7mm bo kiepsko było z tym, ale jak zaobserwowałem dużo to nie pomogło i czas nadszedł na sprzęgło koszt 750 PLN plus robocizna 500 zł, tyle mi w Łodzi krzyknęli za tę przyjemność. Mechanik dał mi 3 opcje sprzedać auto, nauczyć się tak jeździć (czyli czasami stać na światłach jak nie wrzuca 1 za pierwszym razem ,tylko po kilku machaniach manetkami ) lub wymiana sprzęgła ,olej do skrzyni SHC w silniku mobil 1 10W40 , co tam jeszcze by pisać wymieniłem oleje i filtry wsio ,rozrząd kompletny, pompa wody , wariator,została jeszcze klima do sprawdzenia i filtr, być może uzupełnienie czynnika, oprócz sprzęgła wszystko gra.

Amortyzatory
Powrót