sonda lambda

• Autor wątku Autor wątku Wili
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Powinieneś mieć taką jak u mnie....Bosch 0.258.006.190....a krótkie oznaczenie to chyba LS-6190.
Ta którą podałeś ma inną wtyczkę i pasuje do mercedesa, man'a, volvo.

Ostatnia edycja:
Wiem że nie jest ona dedykowana do mojej alfy, ale mam taką w domu i się zastanawiam czy by moja AR na niej dobrze śmigala. Kolega założył taką do golfa i jest ok.

Co do wtyczki to nie ma problemu przerobienia na odpowiednią.
Chodzi tylko o to czy są jakieś przeciwskazania jej montowania? Jak tak to jakie?

pozdrawiam.

- ECU będzie jeżdził cały czas w trybie awaryjnym lub serwisowym.
- co to daje użytkownikowi, kłopoty z rozruchem , duże spalanie tak + 15 %, czasami także falowanie i gaśnięcie silnika szczególnie pod skrzyżowaniem.
- ECU M1.5.5. nie lubi elementów zastępczych.

- a czemu nie sonda WRC III, testowałem tę sondę i gdzieś jest temat z tą sondą + adres sklepu .
- poczytaj o ograniczeniach dla sondy WRC III.

Ostatnia edycja:
- no tak pomyłka, obecnie testuję sondę lambda firmy WRC III ale jeszcze nie mam wyników.

a może ktoś z was ma starą sondę do wyrzucenia? potrzebuje wtyczke z kablem i będę kombinował z tą co mam. Nabyłem troche wiedzy i może się uda:)

a może ktoś z was ma starą sondę do wyrzucenia? potrzebuje wtyczke z kablem i będę kombinował z tą co mam. Nabyłem troche wiedzy i może się uda:)

Wtyczka w TME.pl kosztuje ok. 10zł licząc z pinami no + przesyłka do tego. Szukać jako złącza "superseal"

o widzisz:D dzieki GrzesiekK :) w weekend bede grzebał jak dostane wtyczke i po zrobieniu pomiarów etc dam znać co z tego wyszło:)

pozdr.

Amortyzatory
Powrót