Dlaczego instrukcja przed FL podaje zbieżność z przodu -2,02 +-1mm , dla sportpacka -2,05 +-1mm , a po FL -1 +-0,6mm , dla sportpacka 0 +-0,6 ?

Nadwozie po FL zostało wzmocnione
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000

Ale co to ma do zbieżności?

To jak z tą zbieżnością? Wymieniłem w sobotę górne wahacze i chce jechać ustawić. Jak macie u siebie ustawione?

ja mam ustawione z przodu jak eLearn podaje dla aut przed liftem ale nic nie stoi na przeszkodzie żeby sobie ustawić tak jak po lifcie. Im większa rozbieżność tym lepiej prowadzi się w zakrętach ale opony się szybciej ścierają.
159 1.9JTDm 16V 2007
maniek7712 thanked for this post

zgadza się, w 2002 w 2.4 jtd zmienili przednie sprężyny (tj. do wszystkich wersji z klimą czy bez dali te od wersji bez klimy) i faktycznie trochę się obniżyło przednie zawieszenie, ale nie miało to nic wspólnego z liftingiem i zbieżnością
159 1.9JTDm 16V 2007

Ustawie sobie teraz na 0, tak jak po lifcie, mam sportpacka i przód siedzi nisko, zauważyłem ostatnio że trochę mi zjadło opony po wewnętrznej i dlatego wymieniłem górne wahacze, miały luzy, ale wcale nie takie duże, zobaczę jak teraz będzie.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki