[156] Nie działa podgrzewanie lusterek i tylnej szyby

• Autor wątku Autor wątku gacek600
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

gacek600

Guest
Witam nie działa mi podgrzewanie lusterek i tylnej szyby bezpieczniki wszystkie OK.Jest może jakiś przekaźnik jeśli tak to który to i jak on wygląda?

U mnie to samo, rozbierałem już obudowę klapy ale wszystko wyglada ok - miernika brak, może właśnie jakiś przekaźnik

Mam ten sam problem. Ktoś go rozwiązał ?
Sprawdzałem WSZYSTKIE bezpieczniki, łącznie z tymi schowanymi o których piszecie i nic. Może po prostu ten panel jest do wymiany ? Ktoś próbował ?

wierz mi że fotki Ci nie potrzeba. Od strony kierowcy jak zdejmusze pokrywe od bezpiecznikow, to nad tymi "głównymi" bezpiecznikami troszeczke po prawej stronie są umieszczone te dodatkowe. Jest "troszkę" utrudniony dostęp do nich, ale wszystko da się zrobić :)

Ludu, nie ma opcji, jak nie działają dwa urządzenia to musi być bezpiecznik, nie do końca pamiętam jakie macie Belle ale słyszałem o bezpiecznikach z tyłu, w bagażniku, może tam je macie, ja osobiście obstawiam na któryś z tych obok kierownicy. Zresztą, na pokrywie puszki bezpieczników jest schemat który do czego, może tam bdzie odpowiedź.

U mnie dalej nic, bezpiecznik nr 15 cały i zdrowy, on odpowiada za grzanie lusterek, tylnej szyby i sygnalizacje diody na przycisku - przycisk po włączeniu świeci, nawet słychać jakieś małe cyknięcie gdzieś w okolicach bezpieczników, na obrotomierzu nie widać ani drgnięcia po naciśnięciu. Jak ktos znajdzie przyczynę lub "tajny przekaźnik" to niech się podzieli ;)

też z chęcią się dowiem. Mi to przestało dzialać jak wymieniałem żarówki w tych galkach od nawiewu. Zrobiło się zwarcie i poszedł dymek. Poleciały 3 bezpieczniki, sterownik od airbagu. Do tej pory nie działa właśnie ogrzewanie tylnej szyby/lusterek (dioda się nie zapala i nie słychać żadnego cyknięcia) oraz przycisk od obiegu wewnętrznego.
Również czekam na jakieś sensowne rozwiązane.

PS. U mnie na tej klapie od bezpieczników nie ma żadnego schematu. Nie wiem czy to normalne

też z chęcią się dowiem. Mi to przestało dzialać jak wymieniałem żarówki w tych galkach od nawiewu. Zrobiło się zwarcie i poszedł dymek. Poleciały 3 bezpieczniki, sterownik od airbagu. Do tej pory nie działa właśnie ogrzewanie tylnej szyby/lusterek (dioda się nie zapala i nie słychać żadnego cyknięcia) oraz przycisk od obiegu wewnętrznego.
Również czekam na jakieś sensowne rozwiązane.

PS. U mnie na tej klapie od bezpieczników nie ma żadnego schematu. Nie wiem czy to normalne
TAk czytam Wasze posty i to bardzo ciekawe i nie dość przyjemne przypadki, ale słyszałem róznież o bezpiecznikach gdzieś w bagażniku, tylko nie pamiętam czy w każdej Belli tak jest.

pod koniec przyszłego tygodnia wymienię ten panel od nawiewu, może to on jest spierniczony..dam znać czy coś pomogło

A swoją drogą był ktoś na kompie? Może wyskoczyłby jakiś error.

ja byłem, nie ma żadnego erroru.

No może oprócz tego że wywala błąd z połączeniem z system airbag
reszta jak najbardziej ok

bezpieczniki sprawdziłem wszystkie dobre przycisk świeci a nic nie grzeje :(
Też szukałem w bagażniku i nic tam nie ma.

Ja pier...le, a może przyciski do podgrzewania są jakoś połączone i któryś padł. A co do podgrzewania tylnej szyby, to zapala Wam się żółta lampka?

TAk czytam Wasze posty i to bardzo ciekawe i nie dość przyjemne przypadki, ale słyszałem róznież o bezpiecznikach gdzieś w bagażniku, tylko nie pamiętam czy w każdej Belli tak jest.

o ile się nie myle to bezpieczniki w bagażniku ma 166-tka

mi się nie zapala

jeżeli Ci się nie zapala to albo masz takiego pecha i spaliła Ci się dioda, albo obwód nie jest zamknięty dlatego nie działa Ci podgrzewanie lusterek i nie pali się dioda.

Najlepiej zdjąć całą konsole środkową, dobrać się do włącznika i sprawdzić multimetrem czy dochodzi napiecie. Jeżeli nie, to sprawdzić czy obwód elektryczny jest zamknięty. Jeżeli znów okaże się że obwód jest otwarty to zostaje tylko bezpiecznik lub przerwany gdzieś obwód.

Amortyzatory
Powrót