Strona 7 z 27 PierwszyPierwszy 1234567891011121314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 266

Temat: Wahacze dolne Stenberg

Użytkownik Rowerzysta Avatar Marcino20
    Mieszka w
    DDZ
    Auto
    AR 159 1.9 JTD 16V

Domyślnie

Słuchajcie ja kupowałem u gościa ad-automar z allegro i on ma ceny na aukcjach zawsze standardowo 149zł za dolny, a 94zł za górny czyli o wiele taniej niż ceny co podajesz powyżej, spójrz dolny: http://allegro.pl/wahacz-alfa-romeo-...465087026.html górny: http://allegro.pl/wahacz-alfa-romeo-156-147-gorny-lewy-wzmacniany-i1465087024.html
    i do tego gościu daje dwa lata gwarancji co dla niektórych jest istotne tutaj
    Było 156 jtd 16v, jest 159 jtdm 16v

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Łysy0800
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD 2002r.

Domyślnie

No to są Stenbergi, których dotyczy założony temat

Jak się sprawują?

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Czechowice
    Auto
    Giulietta Veloce 200/420 by Cinsoft

Domyślnie

Cytat Napisał Marcino20 Zobacz post
    Słuchajcie ja kupowałem u gościa ad-automar z allegro i on ma ceny na aukcjach zawsze standardowo 149zł za dolny, a 94zł za górny czyli o wiele taniej niż ceny co podajesz powyżej, spójrz dolny: http://allegro.pl/wahacz-alfa-romeo-...465087026.html górny: http://allegro.pl/wahacz-alfa-romeo-...465087024.html i do tego gościu daje dwa lata gwarancji co dla niektórych jest istotne tutaj

tak ty piszesz o stenbergach a ja o ADLERACH o ktorych jest troche wiecej opinii jak sperawuja sie w "praniu", poza tym sa one sprzedawane na terenie bielska i siec motoprofil takze dla niektorych moze to byc lepsze rozwiazanie ze moze sobie podjechac i namacalnie zweryfikowac jakosc wahacza no i z reklamacja wydaje mi sie ze latwiej niz wysylac do sprzedawcy z allegro.
    Mysle ze dla forumowiczow ze slaska bedzie to dobre rozwiazanie.

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

Dla mnie nie ma znaczenia skąd- i tak muszę brać na wysyłkę (Wrocław). Jako, że rożnica w cenie Stenberg- Adler nie jest duża (a jeszcze Kinol załatwia rabacik) dla mnie najważniejsza jest trwałość i jakość (oczywiście między tymi dwoma producentami).

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Czechowice
    Auto
    Giulietta Veloce 200/420 by Cinsoft

Domyślnie

ja co do jakosci sie wypowiem jak sam zakupie adlery, nie twierdze oczywiscie ze sa lepsze od stenbergow ale udalo mi sie znalezc wiecej miarodajnych opinii na temat adlerow,a stenbergi jesli chodzi o nasze alfy sa jeszcze jednak anonimowe i trudno uzyskac info o nich, na naszym forum chyba ma je 2 uzytkownikow i na razie chyba malo na nich przejechali.
    Pozyjemy zobaczymy, mysle podobnie jak wy ze dac za trw 350zl a i tak nie ma sie pewnosci ze nasze drogi ich nie zdemoluja.

156_waw
    Gość

Domyślnie Założyłem prawy górny stenberg

Przejechałem na nim na razie ze 300km. Sama jakość wykonania niezła, nic nie skrzypi, pasował idealnie. Pożyjemy zobaczymy.

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał kinol156 Zobacz post
    ja co do jakosci sie wypowiem jak sam zakupie adlery, nie twierdze oczywiscie ze sa lepsze od stenbergow ale udalo mi sie znalezc wiecej miarodajnych opinii na temat adlerow,a stenbergi jesli chodzi o nasze alfy sa jeszcze jednak anonimowe i trudno uzyskac info o nich, na naszym forum chyba ma je 2 uzytkownikow i na razie chyba malo na nich przejechali. Pozyjemy zobaczymy, mysle podobnie jak wy ze dac za trw 350zl a i tak nie ma sie pewnosci ze nasze drogi ich nie zdemoluja.

I jak się sprawują Adlery? Masz jakieś info od sprzedawcy?
    Ostatnio edytowane przez Łysy0800 ; 03-03-2011 o 18:34

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Jak sprawują się te wahacze Stenberg?
    Pomyślnie przeszły test zimowy?
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Użytkownik Embrion Avatar isia2005
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    wcześniej Ar 156 1,6 a teraz Stilo 1,9 jtd 115,

Domyślnie

Cytat Napisał kinol156 Zobacz post
    dla nas moze sprzedawac same wahacze, na allegro ma wystawione komplety. Cena cennikowa 180zł sztuka za dolny i 120zl sztuka za gorny. Dla czlonkow alfaforum zgodzil sie na 5% rabatu a na wiekszy zalezy od ilosci chetnych i ma jeszcze zrobic kalkulacje na ile maksymalnie. Oczywiscie dogadalem sie ze jesli beda chetni to beda kupowac sukcesywnie a nie ze mamy zebrac kase zrobic zamowienie na 500 wahaczy i negocjowac rabat - zgodzil sie.
    jestem na etapie kupienia kompletu wahaczy i kupiłabym Stanberg (niestety na Allegro już nie można kupić stanbergów szukałam) Czy może ktoś podać namiar gdzie kupić. Mam jeszcze jedno pytanie czy do nowych wahaczy trzeba kupić też wszystkie tuleje? Byłam u mechanika powiedział, że trzeba robić całe zawieszenie przód. Niestety nie określił konkret czy trzeba wymienić tylko wahacze lub tylko wystarczy wymienić tuleje.Za przód zaśpiewał 3500 zł ( plus klocki, tarcze, gałki). Niestety dla mnie kwota nie do przeskoczenia Pomocy kochani co robić pierwszy raz wahacze wymieniam
    Ostatnio edytowane przez isia2005 ; 17-03-2011 o 12:43 Powód: za mało napisałąm wcześniej

Użytkownik Rowerzysta Avatar Marcino20
    Mieszka w
    DDZ
    Auto
    AR 159 1.9 JTD 16V

Domyślnie

W wahaczu masz zintegrowany sworzeń, którego osobno nie wymienisz. Jak mi coś puka to wymieniam cały wahacz, jak tuleje i gumy dostały i są wyrobione to niedługo pewno i sworzeń poleci. Wymieniaj cały wahacz takie moje zdanie. Wymiana samych tulei czyli regeneracja wahacza wyjdzie w podobnej cenie jak kupno zamiennika Stanberg, trzeba w końcu nie tylko przerzucić wahacz ale też wybić i wprasować nowe tuleje (robocizna) no i kupić te tuleje oraz wyjąć i zamontować ponownie zregenerowany wahacz.
    Było 156 jtd 16v, jest 159 jtdm 16v