Ucho do holowania samochodu

RafcioL27

Nowy
Auto
AR 156 2.0 TS 2000r.SW + LPG
Witam, Chciałem zapytać o rozmiar gwintu jaki jest na uchu do cholowania alfy 156 bo u mnie on nie występuje i w przypadku awarii (odpukać) nie ma za co alfy pociągnąć lub kogoś wziąć na hol.
Proszę kogoś o sprawdzenie
Z góry dziękuję:)

na złom jedz i zakup ja zakupiłem bo chyba tam jest inny skok gwintu.

A ja u siebie nia mam, to znaczy mam, ale jakiś palant (poprzedni właściciel) chyba nie mógł wykręcić i ucięli diaksem...

podobno pasuje od fiata marea. w aso za kilkanascie zlotych

O ile dobrze pamiętam, to z Seicento pasował, ale nie jestem pewien. Jak masz możliwość, to sobie przypasuj

M16 z tego co pamiętam. Jutro sprawdzę.
Właśnie takich odpowiedzi oczekiwałem, po co mam placić za kawałek szmela 50 zł jak zrobienie czegoś takiego nie zajmie dłużej niż 0,5 godziny:)
Proszę o konkrety:)
nikt z was nie ma grzebienia go gwintów żeby sprawdzić?

Właśnie takich odpowiedzi oczekiwałem, po co mam placić za kawałek szmela 50 zł jak zrobienie czegoś takiego nie zajmie dłużej niż 0,5 godziny:)
Proszę o konkrety:)
nikt z was nie ma grzebienia go gwintów żeby sprawdzić?
W Belli jest gwint 16 przed chwilka sprawdzałem od Seicenta nie podejdzie bo tam jest 14.

M16 nie pasi u mnie chyba że jest 16x1,5, a seicento ma 14x1,5 - sprawdzone przed chwilą.

Ostatnia edycja:
Do centrowania felgi. Wkładasz w dziurę od śruby. Ci co zakładali felgi wiedzą że jest problem bo się dziury przestawiają i nie można trafić :D.

Sprawdziłem. U mnie jest najzwyklejsze w świecie M16x2, co widać nawet na oko. Nie mam w domu grzebienia ale nakrętka zwykła szesnastka nakręciła się bez problemu. Pozdrawiam.

Dzięki koledzy za odpowiedz jutro z rana więc biorę się do pracy:)

Amortyzatory
Powrót